Ο Σταύρος Ξαρχάκος εξομολογητικός, με δημιουργικό πάθος

Μια μυσταγωγία, μια συνδυαστική ευχαρίστηση μουσικής, με εσωτερικότητα. Μόνο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα μπορούσε να αποδώσει τα μυθικά ρεμπέτικα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη στο ανυποψίαστο κοινό με αυτό το δημιουργικό πάθος!!

Ένα μείγμα αναλλοίωτο! Ο ράπερ Μυτακίδης με την αναγνωρισμένη ιδεολογική του ταυτότητα δείχνει μέσα στους στίχους του την οδυνηρή ζωή του Μάρκου.

Δείτε το βίντεο του boro.gr:

https://www.youtube.com/watch?v=oqmsLZYd0VI

Η Δήμητρα Γαλάνη αλλιώτικη! Θα μπορούσε κανείς να πει ότι συμμετείχε σε μια υπαρξιακή δραματουργία! Η ορχήστρα διψασμένη για να ευχαριστήσει πρωτίστως τον μαέστρο της και μετά το κοινό της.

Και ο Σταύρος Ξαρχάκος εξομολογητικός! Με την ακλόνητη πεποίθηση ότι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου φταίει ο μικροαστισμός μας. Τελείωσε και νιώθαμε το πάθος που ξεγλιστρά από τον λόγο της μουσικής!!

Δείτε ένα ακόμα βίντεο από την όμορφη βραδιά:

https://www.youtube.com/watch?v=KbGf7oTxM8s&feature=youtu.be

Μακάρι να ξαναδούμε αυτό το θέαμα!!

Άννα Δρούζα

Δείτε μερικά ακόμη στιγμιότυπα από την παράσταση:

https://youtu.be/HRPJf3LxJJ0

https://youtu.be/ak0n8McmZEo

https://youtu.be/Vzo-WXN80nw

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το συγκλονιστικό ταξίδι στον μουσικό κόσμο του Μάρκου Βαμβακάρη με οδηγό τον Σταύρο Ξαρχάκο και συνοδοιπόρους τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μιχάλη Μυτακίδη, τον Στέλιο Βαμβακάρη και τους εξαιρετικούς μουσικούς ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου.

Μια παράσταση αποκαλυπτική, πέρα από τα μουσικά στερεότυπα. Μία παράσταση ​​αριστούργημα​, όπως χαρακτηρίστηκε​. Μέσα από ένα τελετουργικό μύησης ξεδίπλωσε μπροστά μας τον πιο βαθύ, τον πιο ειλικρινή μουσικό κόσμο του Μάρκου Βαμβακάρη.

Σε αυτήν την καινοτόμ​ο​ μουσική πρόταση δε​ν​ συναντήθηκε το ρεμπέτικο μόνο με τη δημιουργική τελειομανία του Σταύρου Ξαρχάκου, αλλά και με τη μεστή εμπειρία χρόνων, με τη νεανική​,​ εφηβική θα μπορούσαμε να πούμε, ματιά πραγματικών καλλιτεχνών. Και όλα αυτά έχοντας σαν παρονομαστή τον σεβασμό​ ​και τη δωρικότητα που αρμόζει στον Πατριάρχη του ρεμπέτικου.

Πάθος, έμπνευση, ενέργεια, ψυχή ​ήταν οι λέξεις που χαρακτήρισαν τους δύο ερμηνευτές που πλαισίωσαν τον Σταύρο Ξαρχάκο σε αυτήν ​​την παράσταση – φόρο τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη. Ο γιος του Στέλιος Βαμβακάρης ήταν παρών για να αποδείξει τη συνέχεια και τη δια βίου προστασία της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε ο πατέρας του.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Από τη Ρωσία με αγάπη»: Χορός αισθαντικός στην ΕΛΣ!

Jorge Louis Borges: «Μαθαίνοντας»….

Οι γάμοι του Φίγκαρο στην ΕΛΣ: Ένα έργο που μιλά για την πραγματική αγάπη

Σχετικά άρθρα