Η αστρολογία στο πιάτο σου

Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που επηρεάζονται από το ζώδιό σου, είναι η στάση και οι προτιμήσεις σου ως προς το φαγητό. Αλλά και οι πραγματικές διατροφικές ανάγκες σου, ανάλογα με τον οργανισμό σου. Να θυμάσαι ότι η ποιότητα της τροφής μας έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα! Αυτό φαίνεται από την εξάπλωση της παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο (χθες μάλιστα ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμησή της). Η παχυσαρκία, όπως έχει αποδειχθεί, δεν οφείλεται τόσο στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού, όσο στην κακή ποιότητά του, με την εξάπλωση του junk food και των επεξεργασμένων τροφίμων, ακόμα και σε χώρες που δεν το γνώριζαν παλαιότερα. Να ξέρεις επίσης, ότι σημαντικό ρόλο στη διατροφή έχουν οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα ορυκτά ή βιοχημικά άλατα που καταναλώνεις. Εδώ θα δεις, σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία, ποια σου είναι πιο απαραίτητα, ανάλογα με το ζώδιό σου.

ΚΡΙΟΣ

Αν είσαι Κριός, συγκαταλέγεσαι συνήθως στα… γερά πιρούνια, απολαμβάνεις περισσότερο την ποσότητα (τα μισοάδεια γκουρμέ πιάτα σε εκνευρίζουν) και σου αρέσουν τα χορταστικά φαγητά. Σου τη σπάει αφόρητα να έχεις να περιμένεις ανάμεσα στο ένα πιάτο και στο άλλο. Συχνά τρως με υπερβολική βιασύνη. Για σένα οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές και τα πιάτα με κρεατικά, συνοδευμένα από νόστιμες σάλτσες, είναι τα αγαπημένα σου.
• Μερικές συμβουλές: Προτίμησε τα λευκά κρέατα, όπως τα πουλερικά, συνοδευμένα από λαχανικά. Αύξησε την κατανάλωση του φωσφορικού καλίου, του βιοχημικού άλατος που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου και που περιέχεται στο μαρούλι, το σπανάκι, τα καρότα, τα μήλα και το λεμόνι. Αυτό θα ενισχύσει τη ζωτικότητά σου και θα μειώσει τους πονοκεφάλους από υπερένταση, που μπορεί να παθαίνεις.

ΤΑΥΡΟΣ

 Αν είσαι Ταύρος, σε χαρακτηρίζει η τάση να απολαμβάνεις τα πάντα με τον δικό σου νωχελικό ρυθμό. Το ζώδιό σου συνδέεται με το στόμα και αγαπάς όχι μόνο το καλό φαγητό, αλλά επίσης το όμορφα στρωμένο τραπέζι, καθώς και την αισθητική των πιάτων. Το όλο περιβάλλον όπου θα φας έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την ποιότητα του φαγητού, για να το απολαύσεις. Τα αμυλούχα φαγητά είναι τα αγαπημένα σου και δεν νοείται για σένα γεύμα που να μην κλείνει με ένα περιποιημένο επιδόρπιο.
• Μερικές συμβουλές: Περιόρισε τα γλυκά. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με θειικό νάτριο, το βιοχημικό άλας που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου και που υπάρχει στα παντζάρια, τα αγγούρια, το σπανάκι, την κολοκύθα και το κουνουπίδι. Επίσης αύξησε την κατανάλωση τροφών με ιώδιο, όπως τα ψάρια και τα θαλασσινά.

ΔΙΔΙΜΟΙ

 Αν είσαι Δίδυμος σου αρέσει η ποικιλία και ο πειραματισμός στο φαγητό σου. Δεν διστάζεις να δοκιμάσεις εξωτικές κουζίνες και ασυνήθιστους γευστικούς συνδυασμούς. Προτιμάς τα ελαφρά, εκλεπτυσμένα και δημιουργικά πιάτα, χωρίς πολλά λίπη. Άλλωστε, προσέχεις γενικά τη γραμμή σου και προσπαθείς να μην παρεκτρέπεσαι.
• Μερικές συμβουλές: Μην αμελείς να παίρνεις αρκετές πρωτεΐνες, τρώγοντας άπαχα κρέατα, ψάρια, αυγά και τυριά. Τα αυγά, όπως και τα γαλακτοκομικά, θα ενισχύσουν και τα οστά σου, που δεν είναι πάντα πολύ γερά. Φρόντισε επίσης να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε χλωριούχο κάλιο, το ορυκτό άλας του ζωδίου σου, όπως καρότα, φασολάκια, παντζάρια, ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και ανανά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 Αν είσαι Καρκίνος, κατά πάσα πιθανότητα προτιμάς την παραδοσιακή κουζίνα, με πιάτα απλά και αυθεντικά, χωρίς πολλές… τζιριτζάντζουλες. Δεν είσαι ιδιαίτερα δύσκολος με το φαγητό και για σένα μετράει περισσότερο να το μοιράζεσαι με καλή παρέα. Τα αγαπημένα σου φαγητά είναι αυτά που δημιουργούν αίσθηση θαλπωρής και συναισθηματικής ασφάλειας , όπως τα ζυμαρικά και τα γλυκά. Σου αρέσει να μαγειρεύεις και συχνά έχεις ταλέντο αληθινού σεφ.
• Μερικές συμβουλές: Τρώγε περισσότερα ψάρια, που δίνουν τον οργανισμό σου το απαραίτητο ιώδιο. Επίσης εμπλούτισε τη διατροφή σου με λαχανικά και φρούτα, που συχνά τα… παραγκωνίζεις για χάρη μιας μακαρονάδας. Για τα κόκαλα και τα δόντια σου, θα σε βοηθήσει το φθοριούχο ασβέστιο, το βιοχημικό άλας που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου και υπάρχει στα γαλακτοκομικά, τον κρόκο αυγού και τα όσπρια.

ΛΕΩΝ

Αν είσαι Λέων, τα γούστα σου στο φαγητό είναι ακριβά και εκλεπτυσμένα. Θέλεις να αισθάνεσαι ότι σε περιποιούνται κι ότι τα πάντα στο τραπέζι έχουν ετοιμαστεί ειδικά για σένα. Σου αρέσει να τρως με παρέα, καθισμένος στην κεφαλή του τραπεζιού φυσικά, σε ένα προσεγμένο περιβάλλον. Δεν χορταίνεις με τα λίγα και συχνά προτιμάς τις αλμυρές γεύσεις από τις γλυκές.
• Μερικές συμβουλές: Περιόρισε τα πολλά λιπαρά και τα γλυκά. Άρχισε να τρως πιο απλά φαγητά. Αύξησε τη βιταμίνη C, που μπορείς να την παίρνεις από τα εσπεριδοειδή, τις τομάτες, τα μπρόκολα, τις πιπεριές, τις φράουλες. Επίσης παίρνε το φωσφορικό μαγνήσιο, το άλας που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου, τρώγοντας αμύγδαλα, σύκα, μύρτιλλα, μαρούλι, μήλα. Περιόρισε το αλκοόλ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν είσαι Παρθένος προτιμάς την παραδοσιακή, εύκολη κουζίνα. Αποφεύγεις τους πειραματισμούς και τις πολύπλοκες συνταγές. Προτιμάς να διαλέξεις ένα φαγητό που το ξέρεις και σου αρέσει, παρά κάτι άγνωστο. Θέλεις ελαφρά και εύπεπτα πιάτα και δεν αγαπάς τα πολλά μπαχαρικά. Η κουζίνα όπου μαγειρεύεις μοιάζει βγαλμένη από διαφήμιση! Είναι ολοκάθαρη και πλήρως εξοπλισμένη.
• Μερικές συμβουλές: Τρώγε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς και τρόφιμα ωφέλιμα για το έντερο, το αδύνατο σημείο σου, για παράδειγμα γιαούρτι. Απόφυγε τα βαριά γεύματα, ιδίως το βράδυ, και μάσα καλά, τρώγοντας σε ήρεμο κλίμα. Αύξησε το θειικό κάλιο στον οργανισμό σου, το βιοχημικό άλας που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου, τρώγοντας περισσότερα τυριά, άπαχο μοσχάρι, δημητριακά ολικής άλεσης, αμύγδαλα, αντίδια, ραδίκια.

ΖΥΓΟΣ

Αν είσαι Ζυγός, προσαρμόζεσαι εύκολα σε όλα τα μενού που υπάρχουν στο τραπέζι σου, χωρίς να το κάνεις θέμα. Ωστόσο απολαμβάνεις πραγματικά το όμορφο περιβάλλον και τον σωστό ρυθμό στο σερβίρισμα των πιάτων: ούτε πολύ γρήγορα, ώστε να έρχονται το ένα πιάτο «καπάκι» με το άλλο, ούτε πολύ αργά, ώστε να μεσολαβεί μεγάλη αναμονή ανάμεσά τους. Τα γούστα σου περιλαμβάνουν τόσο την παραδοσιακή κουζίνα όσο και τα εξωτικά, έθνικ φαγητά.
• Μερικές συμβουλές: Απόφυγε τα πολλά γλυκά και τις υπερβολικά βαριές σάλτσες. Φρόντισε να παίρνεις με τη διατροφή σου χαλκό, που υπάρχει στο μαρούλι, τα ραπανάκια, τα αγγούρια και τα στρείδια. Επίσης τρώγε περισσότερα καρότα, σπαράγγια, φράουλες, βερίκοκα, σταφύλια, αμύγδαλα και καλαμπόκι, που περιέχουν φωσφορικό νάτριο, το βιοχημικό άλας του ζωδίου σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν είσαι Σκορπιός, πιθανόν σου αρέσει να ξεκινάς το γεύμα σου με ορεκτικά μεζεδάκια και να έχεις περιθώριο επιλογής στο κυρίως πιάτο, ακόμα κι αν τρως σε σπίτι. Σε ενοχλεί αν το φαγητό δεν είναι πετυχημένο και αυτό μπορεί να σου χαλάσει όλη τη διάθεση. Σου αρέσει ό,τι προέρχεται από τη θάλασσα: τα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα μαλάκια. Προτιμάς βέβαια πάντα τα ακριβότερα θαλασσινά.
• Μερικές συμβουλές: Εμπλούτισε τη διατροφή σου με πουλερικά, ψάρι και φρούτα. Απόφυγε τα φαγητά με πολλά λίπη και μπαχαρικά. Αύξησε την κατανάλωση θειικού ασβεστίου, που είναι το αντίστοιχο στο ζώδιό σου βιοχημικό άλας και περιέχεται στο σταφύλι, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν είσαι Τοξότης, δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φαγητό σου, αλλά σου αρέσει να υπάρχει ποικιλία. Το ιδανικό γεύμα για εσένα θα περιλάμβανε ένα περιποιημένο και πρωτότυπο πρώτο πιάτο, ένα πιο απλό δεύτερο και, για συμπλήρωμα, ένα γευστικό επιδόρπιο. Εκτιμάς την παραδοσιακή κουζίνα, αλλά τη θέλεις εμπλουτισμένη με ευρηματικές παραλλαγές.
• Μερικές συμβουλές: Απόφυγε τα πολλά μπαχαρικά. Φρόντισε να παίρνεις με τη διατροφή σου το βιοχημικό άλας του ζωδίου σου, το πυριτικό οξείδιο, που ενισχύει τα νύχια, τα μαλλιά και τα ούλα, και βρίσκεται στα δαμάσκηνα, τα σύκα, τις φράουλες και τα κεράσια. Επίσης, αύξησε τη βιταμίνη Β, που τη βρίσκεις στα φύτρα δημητριακών και το μοσχαρίσιο συκώτι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν ανήκεις στο ζώδιο του Αιγόκερω, μπορεί είτε να είσαι… μεγάλος φαγάς είτε να αδιαφορείς εντελώς για το φαγητό, τρώγοντας ίσα-ίσα για να συντηρηθείς. Πάντως γενικά προτιμάς τα ποιοτικά φαγητά και τα σπάνια κρασιά. Θέλεις τα πιάτα να είναι ωραία παρουσιασμένα σε ένα καλοστρωμένο τραπέζι. Έχεις πάθος με τη σοκολάτα.
• Μερικές συμβουλές: Φρόντισε να περιλαμβάνει η διατροφή σου τροφές πλούσιες σε φωσφορικό ασβέστιο, όπως φακές, φασόλια, σπανάκι, αγγούρι, κριθάρι, κρόκο αυγού, φράουλες και μύρτιλλα. Αυτό το ορυκτό άλας, που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου, βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών. Επίσης εμπλούτισε τη διατροφή σου με βιταμίνες A, C, E και D που ενισχύουν τα οστά και προλαμβάνουν την αρθρίτιδα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν είσαι Υδροχόος, σου αρέσουν τα πλούσια, θρεπτικά γεύματα, αλλά ξέρεις να αποφεύγεις ορισμένα φαγητά που σε ενοχλούν. Κι είναι σκόπιμο, αν σε έχουν καλέσει σε γεύμα, να ενημερώνεις τους άλλους γι’ αυτό. Εκφράζεις και μέσα από το φαγητό τη φαντασία και την αγάπη σου στα ασυνήθιστα πράγματα, ξεκινώντας από τα ευρηματικά πιάτα με την πρωτότυπη παρουσίαση και καταλήγοντας στο στρώσιμο του τραπεζιού. Σου αρέσει να τρως με συντροφιά, κάνοντας εύθυμες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στη διάρκεια του γεύματος.
• Μερικές συμβουλές: Τρώγε πολλά φρέσκα φρούτα, ιδίως εσπεριδοειδή. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με βιταμίνη C, που ενισχύει την ανθεκτικότητα των τριχοειδών αγγείων. Επίσης φρόντισε να παίρνεις χλωριούχο νάτριο, το βιοχημικό άλας που αντιστοιχεί στο ζώδιό σου και εξισορροπεί το επίπεδο των υγρών μέσα στο σώμα. Υπάρχει στα λάχανα, τα σπαράγγια, το σπανάκι, το σέλινο, τα ραπανάκια, τα καρότα και τις φακές.

ΙΧΘΥΣ

Αν ανήκεις στους Ιχθείς, μάλλον είσαι από τους λάτρεις του φαγητού. Θέλεις το πιάτο σου πολύ γεμάτο, τσιμπολογάς συχνά στη διάρκεια της μέρας και αγαπάς τα γλυκά. Προτιμάς τις μαλακές και ζουμερές τροφές, ενώ έχεις προτίμηση στους υδατάνθρακες, όπως οι μακαρονάδες. Σου αρέσει να τρως έξω, σε εστιατόρια με ποιοτικό αλλά όχι πολύ ακριβό φαγητό.
• Μερικές συμβουλές: Ελάττωσε την κατανάλωση των πολλών γλυκών. Φρόντισε να παίρνεις με τη διατροφή σου φωσφορικό σίδηρο, το ορυκτό άλας του ζωδίου σου, που υπάρχει στο μαρούλι, τις φράουλες, το αγγούρι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τις σταφίδες, το σπανάκι, τα φασόλια. Επίσης τρώγε φρούτα και θαλασσινά, που περιέχουν ιώδιο, καλό και για την υγεία της επιδερμίδας.

 

Πηγή: myastro.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νηστεία: Τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να εξασφαλίζεις στη διατροφή σου

Με ποια ζώδια ταιριάζεις και σε ποιους τομείς σε στηρίζουν;

Σχετικά άρθρα