Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

Ένα γρήγορο πιάτο για όσους νηστεύουν: πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια!

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδου
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 340 γρ. καλαμαράκι σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
Τις βράζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι (δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πατάτες γιαχνί με μυρωδικά και σύγλινο

Πατάτες γιαχνί φούρνου με ελιές και άνηθο!

 

Σχετικά άρθρα