Δεν μπορείτε να πληρώσετε το δάνειό σας; Υπάρχει βιώσιμη λύση!

Βιώσιμες λύσεις για όσους έχουν πρόβλημα αποπληρωμής δανείου υπόσχονται οι 17 εταιρείες διαχείρισης, σύμφωνα με εκπροσώπους τους.

Αυτό διαβεβαίωσαν σε συνάντησή τους με δημοσιογράφους. Στόχος να προσφέρουν μια σειρά καινοτόμων και βιώσιμων νέων προτάσεων σε όσους πραγματικά έχουν αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Τάσος Πανούσης, πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις παρουσία του διοικητικού συμβουλίου και των υπολοίπων μελών της Ένωσης, αναφερόμενος στα «κόκκινα» στεγαστικά οι εταιρείες δεν έχουν καμιά απολύτως πρόθεση, ούτε είναι αυτοσκοπός να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων και να «πάρουν» τα σπίτια του κόσμου.

Στόχος το όφελος όλων

Αντίθετα σε απόλυτη συνεννόηση μαζί τους έχουν ως στόχο την εξεύρεση λύσης προς όφελος όλων. Συναινετικές διαδικασίες θα ακολουθηθούν και στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια. Το πρόβλημα θα έχουν μόνον οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, όπως επισημάνθηκε.

Σύμφωνα με τον Τάσο Πανούση, η ελληνική αγορά κόκκινων δανείων, είναι η 4η μεγαλύτερη σε όγκο στην Ευρώπη, προσεγγίζοντας τα 100 δισ..

Τα 80 δισ. βρίσκονται στο ενεργητικό των Τραπεζών, ενώ περίπου 20 δισ. είναι εκτός ενεργητικού. Σε επίπεδο ποσοστού είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με περίπου 45% των δανείων, να χαρακτηρίζονται NPEs, δηλαδή μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συντάξεις χηρείας: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Πάσχα: Δείτε όλες τις πληρωμές που θα γίνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σχετικά άρθρα