Μαφία των φυλακών: Σε κλίμα έντασης η απολογία του Λυκουρέζου

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οδηγήθηκε στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Αφορά στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση της Energa, Αριστείδη Φλώρου, στο πλαίσιο της έρευνας για τη «μαφία των φυλακών».

Η κόρη του Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ το παρών έδωσαν συνεργάτες, τα άλλα δύο παιδιά του και η σύντροφος του, Νατάσα Καλογρίδη.

Λίγο νωρίτερα οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, τον οποίο περίμενε η οικογένεια και οι συνεργάτες του.

Σε κλίμα έντασης η απολογία

Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, η απολογία του κου Λυκουρέζου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα του ειδικού ανακριτή να κλείσει το κινητό του ο συνήγορος υπεράσπισης του κου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε αφού δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό.

«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω καταδεχθεί να είμαι μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα…», φέρεται να πρόταξε σύμφωνα με το lawandorder.

Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ΕΡΤ, Κατερίνας Παπακώστα, οδηγούν την υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας, δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Στον ανακριτή ο Λυκουρέζος – Στο πλευρό του η Νατάσα Καλογρίδη και τα παιδιά του!

Μαφία των φυλακών: Το «συμβόλαιο» θανάτου, οι καταθέσεις – φωτιά και ο Αλ. Λυκουρέζος

Α. Λυκουρέζος: Ποιοι τον εμπλέκουν με τη μαφία των φυλακών – Η ζωή με τη Λάσκαρη και οι… 100 απιστίες!

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου στο πλευρό του πατέρα της

Σχετικά άρθρα