Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Αττική: Έτσι δελέαζαν ανήλικες

Τρία άτομα συνελήφθησαν καθώς φαίνεται πως μπλέκονται σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με έρευνα των αρμόδιων Αρχών.

Έρευνες σε τρεις χώρους, στους οποίους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη (17/4), με την παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στόχος η αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την παραγωγή, κατοχή και διακίνηση σχετικού υλικού και κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών.

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, 2 άνδρες και 1 γυναίκα

Όπως αναφέρεται, συνελήφθησαν τρία άτομα ελληνικής υπηκοότητας, δύο άνδρες ηλικίας 40 και 67 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων. Επιπρόσθετα, ο 40χρονος άνδρας κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν, σε διάφορους χώρους, ανήλικα κορίτσια. Με την υπόσχεση «ανάδειξης» και «προώθησής» τους, τα έπειθαν να συμμετάσχουν σε… ειδική φωτογράφιση.

Βρέθηκαν και ναρκωτικά

Από τις έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα.

Στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Yποθέσεις ηλεκτρονικής παιδικής πορνογραφίας στις εισαγγελικές αρχές

Παιδική πορνογραφία: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες κατηγορουμένων

Mark Salling: Ο πρωταγωνιστής της “καταραμένης” σειράς Glee που αυτοκτόνησε – Οι κατηγορίες για παιδική πορνογραφία

ΗΠΑ: 11χρονη κατηγορείται για κακοποίηση μωρού μέχρι θανάτου

Σχετικά άρθρα