Φτιάξτε τα πιο τέλεια αφράτα «μαμαδίστικα» πασχαλινά κουλουράκια!

Το Πάσχα πλησιάζει και αυτές τις μέρες φτιάχνουμε όλοι πασχαλινά κουλουράκια! Εμείς έχουμε την πιο… μαμαδίστικη συνταγή που θα βρείτε για τα πιο αφράτα κουλουράκια!

Υλικά (Για μια δόση)

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (απ)
  • 4 αυγά
  • 250 gr ζάχαρη
  • 250 gr βιτάμ
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 2 βανίλιες

Μέθοδος εκτέλεσης

Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο… χτύπημα! Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για αρκετά λεπτά (ένα 15λεπτο τουλάχιστον), ώστε να αφρατέψει καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα από τα πορτοκάλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη

Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά

Επειδή το μείγμα θα έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά νερουλό ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι

Πριν ρίξουμε όλο το αλεύρι, προσθέτουμε στο μείγμα τις βανίλιες

Όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να δένει, αποσύρουμε το μίξερ και ξεκινάμε ανακάτεμα με την κουτάλα, προσθέτοντας αλεύρι.

Στο τέλος θα χρειαστεί να το ανακατέψουμε με το χέρι, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια!

Αφού βουτυρώσετε το ταψί, πλάθετε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλετε

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά!

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 10 μυστικά για να φτιάξετε τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με μέλι και μαστίχα

 

 

 

Σχετικά άρθρα