Μαφία των φυλακών: Ελεύθεροι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, είναι οι δύο κατηγορούμενοι δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, για τη μαφία των φυλακών.

Και οι δύο αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, στον εφέτη ειδικό ανακριτή, που ερευνά τη γνωστή υπόθεση.

Η απόφαση της πολύωρης ανακριτικής διαδικασίας έγινε δεκτή με αγκαλιές και φιλιά από τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες των δύο δικηγόρων.

Τι ποινές τους επιβλήθηκαν;

Στον 86χρονο ποινικολόγο, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Στον δεύτερο δικηγόρο, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αρνούνται το κατηγορητήριο

Στα απολογητικά υπομνήματά τους, οι δύο νομικοί αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και σχέση σε εγκληματική οργάνωση αλλά και οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε παράνομες πράξεις σε βάρος του επιχειρηματία Άρη Φλώρου.

Ισχυρίζονται επίσης πως ο επιχειρηματίας σκόπιμα τους εμπλέκει προκειμένου ο ίδιος να ωφεληθεί στις ποινικές του υποθέσεις.

«Αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια. Μια για την Energa και μια για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου», τόνισε ο κος Λυκουρέζος.

Υπογράμμισε, επίσης, πως στην υπόθεση του κ. Φλωρου και του κ. Αντωνόπουλου «υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή ρόλων του θύτη και του θύματος».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μαφία των φυλακών: Σε κλίμα έντασης η απολογία του Λυκουρέζου

Στον ανακριτή ο Λυκουρέζος – Στο πλευρό του η Νατάσα Καλογρίδη και τα παιδιά του!

Μαφία των φυλακών: Το «συμβόλαιο» θανάτου, οι καταθέσεις – φωτιά και ο Αλ. Λυκουρέζος

Α. Λυκουρέζος: Ποιοι τον εμπλέκουν με τη μαφία των φυλακών – Η ζωή με τη Λάσκαρη και οι… 100 απιστίες!

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου στο πλευρό του πατέρα της

Σχετικά άρθρα