Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Γαριδόσουπα με καρότα, άνηθο και μοσχοκάρυδο
garidosoupa

Γαριδόσουπα με καρότα, άνηθο και μοσχοκάρυδο

Νηστεύετε και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πρωτότυπη σούπα: γαριδόσουπα με καρότα, άνηθο και μοσχοκάρυδο!

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες (ζυγισμένες ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1½ φλιτζ. καφέ ρύζι για σούπα (γλασέ ή Καρολίνα)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι λίγο μπαχάρι (περίπου 1/6 κουτ. γλυκού)
  • λίγο μοσχοκάρυδο (περίπου 1/6 κουτ. γλυκού)
  • λίγο κύμινο (περίπου 1/6 κουτ. γλυκού), αν θέλουμε

Διαδικασία

Πλένουμε τις γαρίδες και τις ζεματίζουμε σε 2 λίτρα νερό για 3 – 4 λεπτά. Τις στραγγίζουμε κρατώντας το γαριδόζουμο. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και, αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το γαριδόζουμο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις γαρίδες και αλάτι και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι και να πήξει κάπως η σούπα. Οι γαρίδες θα είναι παραβρασμένες, αλλά δεν μας πειράζει, καθότι θα έχουν δώσει όλη τη γεύση τους στη σούπα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον άνηθο. Δοκιμάζουμε το αλάτι. Η σούπα, όσο μένει, πήζει.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εύκολο ριζότο με γαρίδες!

Μακαρονάδα με γαρίδες λεμονάτες

Σαλάτα με γαρίδες, ντοματίνια, βασιλικό και κρίθινο παξιμάδι

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X