Θρήνος στη Σρι Λάνκα: Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

Στους 321 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών (21/4).

Αυτό γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας της Ασίας. Πολλοί από τους, περίπου, 500 τραυματίες υπέκυψαν, όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι.

Κατά την ίδια πηγή, 40 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε αυτό το στάδιο της έρευνας που διενεργείται από τις Αρχές για τις επιθέσεις αυτές.

Γιατί επέλεξαν αυτές τις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία;

Πρόκειται για μέλη ενός ντόπιου ισλαμιστικού κινήματος, του National Thowheeth Jama’ath (NTJ), σύμφωνα με διευκρινίσεις από εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Επτά καμικάζι βομβιστές έλαβαν μέρος στις επιθέσεις σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκ, όπως αποκάλυψε ένας ερευνητής.

Δύο από τους καμικάζι ανατινάχτηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La στην παραλία του Κολόμπο. Οι άλλοι στόχευσαν τρεις εκκλησίες και άλλα δύο ξενοδοχεία.

Ένα τέταρτο ξενοδοχείο και ένα σπίτι σε προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο τέθηκαν επίσης στο στόχαστρο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς διενεργήθηκαν οι επιθέσεις αυτές.

Τοπική ισλαμιστική οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στις επιθέσεις ενεπλάκη ένα διεθνές δίκτυο, National Thowheeth Jama’ath (NTJ). «Οι έρευνες, όμως, είναι ακόμα σε εξέλιξη».

«Δεκατέσσερις ημέρες πριν να συμβούν αυτά τα περιστατικά, είχαμε ενημερωθεί γι΄αυτά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ραζίθα Σεναράτνε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κολόμπο.

Τα στοιχεία αυτά βασίζονταν σε πληροφορίες που προέρχονταν από ξένη υπηρεσία Πληροφοριών. Δείτε και το σχετικό βίντεο από την ώρα που ο βομβιστής περπατά ανάμεσα στον κόσμο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=OKGQqCKPB0w

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Ιωάννα Μπέλλα, συγκλονισμένη, μιλά για την περιπέτεια που έζησε στη Σρι Λάνκα

«Ματωμένο» Πάσχα στη Σρι Λάνκα – Τραγικός ο απολογισμός

Σχετικά άρθρα