Λάιρα ΜακΚί: Η νεκρή δημοσιογράφος και οι συλλήψεις

Δημοσιογράφος ήταν η 29χρονη η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρες πριν από μερικές ημέρες (Πέμπτη 18/4) στο Λόντοντερι, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Από την αρχή ο θάνατός της αντιμετωπίστηκε από τη βορειοϊρλανδική αστυνομία «ως τρομοκρατική ενέργεια». «Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έπειτα από ανταλλαγές πυρών τη νύχτα στο Κρέγκαν, μια 29χρονη γυναίκα σκοτώθηκε».

Αυτό ανέφερε μέσω Twitter ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI), Μαρκ Χάμιλτον. «Αντιμετωπίζουμε αυτό το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια και διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία».

Καμένα αυτοκίνητα και βαριά τραυματισμένοι αστυνομικοί

Κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν. Αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες ερρίφθησαν, με καμένα αυτοκίνητα και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να συνθέτουν το σκηνικό

Τα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν πριν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για τους Καθολικούς, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί εορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916.

Μια δημοσιογράφος που βρισκόταν επιτόπου δήλωσε ότι ένας ένοπλος «εμφανίστηκε από την γωνία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς τα αστυνομικά οχήματα».

Ποιοι έχουν συλληφθεί

Ελεύθεροι αφέθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες οι δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί σε σχέση με τον θάνατο της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚί

Επίσης, η αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μια 57χρονη γυναίκα σε σχέση με τον θάνατό της.

Ο λεγόμενος Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη για τον φόνο 29χρονης βορειοϊρλανδής δημοσιογράφου, με προκήρυξή του που δημοσίευσε ιρλανδική εφημερίδα.

«Στη διάρκεια επίθεσης εναντίον του εχθρού, η Λάιρα ΜακΚί σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο, καθώς βρισκόταν δίπλα σε εχθρικές δυνάμεις», ανέφερε η οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θρήνος στη Σρι Λάνκα: Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

Νεκρή κοπέλα στου Παπάγου: Αυτοκτονία, ατύχημα ή δολοφονία;

Σχετικά άρθρα