Διακοπές του Πάσχα: 4+1 δραστηριότητες για να περάσετε τέλεια με τα παιδιά σας!

Οι διακοπές του Πάσχα ξεκίνησαν για τα δημοτικά και τα νήπια και σίγουρα ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε τα παιδιά αν είστε σπίτι μαζί τους ή ακόμα και αν τα έχετε στον παππού και τη γιαγιά…

Μπορείτε να κάνετε μαζί τους κατασκευές και να φτιάξετε παιχνίδια που θα μπορούν να παίξουν είτε μόνα τους είτε και μαζί σας! Έτσι θα περάσετε τέλεια και εσείς και εκείνα!

Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης!

Κυνήγι θησαυρού: Βρείτε τα κρυμμένα αυγά!

Αγαπημένο παιχνίδι που λατρεύουν μικροί αλλά και μεγάλοι! Κρύψτε ψεύτικα αυγά μέσα στο σπίτι σε χώρο που θα έχετε ορίσει και δώστε την εκκίνηση για το κυνήγι των χαμένων αυγών!

kynigi thisayrou pasxa

Αν αποφασίσετε να κρύψετε σοκολατένια αυγά, στο τέλος μπορείτε να τους τα δώσετε και ως έπαθλο! Μπορεί και όχι!

Ο Λαγός τρώει τα αυγά!

Συνδυάστε κατασκευή και παιχνίδι! Φτιάξτε ένα λαγό χρησιμοποιώντας μια κούτα και παίξτε με μπαλάκια ή με αυγά! Όποιος βάλει τα περισσότερα μπαλάκια μέσα στο… στόμα του λαγού κερδίζει!

Ταίριαξε τα χρώματα!

Φτιάξτε χρωματιστούς λαγούς  με χαρτόνια μαζί με τα παιδιά και στη συνέχεια βάλτε τα να παίξουν με τα χρώματα: να ταιριάξουν τους λαγούς με τα ανάλογα χρωματιστά αυγουλάκια! Ενδείκνυται για μικρά παιδάκια μέχρι 4 το πολύ!

Αυγο-δρομίες!

Κλασικό παιχνίδι που υπάρχει από πολύ παλιά! Παίζεται με περισσότερα παιδιά, μπορεί να το έχουν μάθει και στο σχολείο! Βάλτε ένα ψεύτικο αυγό μέσα σε ένα κουτάλι, στη συνέχεια τα παιδιά βάζουν το κουτάλι στο στόμα και “δένουν” πίσω τα χέρια. Το παιδί που θα φτάσει στο τέρμα χωρίς να έχει πέσει το αυγό από το κουτάλι του κερδίζει!

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι: αυγομαχίες!

Διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια! Θα το λατρέψετε κι εσείς! Προσπαθήστε να “αποθηκεύσετε” πάνω σας όσο το δυνατόν περισσότερα αυγά ή να κάνετε κάποιες δοκιμασίες που σας υποδεικνύει το ζάρι! Είναι για παιδιά πάνω από 4-5 ετών αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό και για ενήλικες!

haba_aygomachies

 

 

Και καλή διασκέδαση!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δημιουργική απασχόληση: 5 diy πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές για τα παιδιά σας!

Δημιουργική απασχόληση: Διασκεδαστικές κατασκευές για τα παιδιά σας

Δημιουργική απασχόληση: Ζωγραφίστε παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα!

 

Σχετικά άρθρα