Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη μετά τις αιματηρές επιθέσεις

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών – καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών (21/4) στη Σρι Λάνκα έγινε ακόμα πιο βαρύς, φθάνοντας τους 359 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 320 νεκρούς. Όμως πολλοί τραυματίες υπέκυψαν. Τουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις αυτές στη νήσο, που συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα

Έκρηξη σημειώθηκε στον κινηματογράφο «Savoy» στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η αστυνομία ανέφερε ότι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για να εξουδετερώσουν βόμβα που βρέθηκε κοντά στο σημείο, μερικά μόλις 24ωρα μετά τη σειρά επιθέσεων βομβιστών – καμικάζι.

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.

Ένας από τους 9 βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις αιματηρές επιθέσεις, ήταν γυναίκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Άμυνας Ρουουάν Ουιζεουαρντένε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σρι Λάνκα: Το προειδοποιητικό «ραβασάκι» για το λουτρό αίματος από Ισλαμιστές καμικάζι σε ρόλο… κλειδί και ο θρήνος του πλουσιότερου άνδρα της Δανίας που έχασε τα 3 παιδιά του

Θρήνος στη Σρι Λάνκα: Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

Η Ιωάννα Μπέλλα, συγκλονισμένη, μιλά για την περιπέτεια που έζησε στη Σρι Λάνκα

«Ματωμένο» Πάσχα στη Σρι Λάνκα – Τραγικός ο απολογισμός

Μακελειό στη Σρι Λάνκα με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες

Σχετικά άρθρα