Έλληνες συνελήφθησαν για πειρατεία και λαθρεμπόριο

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν από τις Αρχές της Νιγηρίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, με τις κατηγορίες του λαθρεμπορίου όπλων και της κλοπής αργού πετρελαίου.

Το συμβάν έγινε πριν από λίγες μέρες στα ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Μαζί με τους 3 Έλληνες συνελήφθησαν κι άλλα 16 άτομα: 1 Αμερικανός, 10 Γκανέζοι και 5 Νιγηριανοί. Φαίνεται πως οι Έλληνες είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο µε την ιδιότητα του προσωπικού ασφαλείας.

Κίνησαν τις υποψίες των Αρχών

Όλοι οι συλληφθέντες επέβαιναν στη φορτηγίδα «Sea Angels 3» όταν κίνησαν τις υποψίες τόσο της Ακτοφυλακής της Νιγηρίας όσο και του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν από κοινού στον συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο.

Στην επιχείρηση που έγινε, εντοπίστηκαν τέσσερα τουφέκια Bernelli M-1, περίπου 1.000 σφαίρες και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Ήταν παράνομοι στη Νιγηρία

Το αργό πετρέλαιο φέρεται να κλάπηκε από το εμπορικό πλοίο «NNS Centenary» και ένα πλοιάριο της Ακτοφυλακής της Νιγηρίας.

Αντικείμενο της δουλειάς τους ήταν να φρουρούν, ακόμα και µε τη χρήση των όπλων, τόσο το πλοίο όσο και το φορτίο του από τις επιθέσεις πειρατών που δρουν στα ανοιχτά των ακτών της Αφρικής.

Οι Αρχές της Νιγηρίας επισήμαναν ότι από τον έλεγχο των εγγράφων προέκυψε πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν βρισκόταν νόμιµα στη χώρα. Έτσι, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πρόκειται για πειρατές.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το κύκλωμα μαστροπείας, η Ρουμάνα και η σύλληψη στη… Θεσσαλονίκη

Απίστευτο σκηνικό με δραπέτη: Το… σωτήριο επάγγελμα και η σύλληψη

Θεσσαλονίκη: Το βίντεο από τη σύλληψη της 90χρονης που προκάλεσε αντιδράσεις

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X