Video: Η Άννα στο καλύτερο μαγαζί με βότανα και τσάι!

 

Σίγουρα το τσάι που προτιμούν οι περισσότεροι είναι το αρωματικό. Οι γνώστες όμως, γνωρίζουν ότι το μαύρο τσάι είναι αυτό που βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Ενώ το πράσινο έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Τα αρωματισμένα τσάγια έχουν τις ίδιες ιδιότητες με το πράσινο τσάι. Η μόνη διαφορά είναι στη μυρωδιά.

Το μαγαζί που επισκέφτηκε η Άννα Δρούζα είναι ένα από τα καλύτερα μαγαζιά που υπάρχουν στην Αθήνα με περισσότερα από 200 είδη τσαγιού αλλά εμείς διαλέξαμε για εσάς αυτά που προτιμούν πιο πολύ οι πελάτες, με τις ιδιότητές τους.

Μερικά ενδεικτικά που θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο είναι:

1. Τσάι με μάνγκο και βερίκοκο που πίνετε και παγωμένο για το καλοκαίρι χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης.

2. Τσάι κράνμπερις με το μήλο να ξινίζει λίγο επειδή έχει μέσα ιβίσκο αλλά είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.

3. To ροιμπος. Είναι ένας θάμνος της Νοτίου Αφρικής το οποίο είναι ειδικό για εκείνους που κάνουν ομοιοπαθητική και τους απαγορεύεται η τεΐνη. Περιέχει κάρδαμο, κανέλα και κόκκους σοκολάτας.

4. Είναι και αυτό ένα τσάι της εποχής που περιέχει πορτοκάλι, σταφύλι, μανταρίνι, δεντρολίβανο και οι ιδιότητές του είναι ίδιες με του πράσινου τσαγιού.

5. Μάτε. Την ονομασία του την πήρε από  έναν θάμνο της λατινικής Αμερικής που ονομάζεται έτσι και βοηθάει στη σωστή λειτουργία του θυροειδή. Είναι διουρητικό και για λιποδιάλυση. Η γεύση του είναι γλυκόξινη.

6. Το ουλονγκ είναι με βανίλια, τριαντάφυλλο και καρύδα. Μπορεί να είναι λιγότερο γνωστό αλλά βοηθάει πολύ στη δίαιτα όπως για παράδειγμα στη λιποδιάλυση και γενικότερα τον μεταβολισμό.

7. Το νούμερο ένα του καταστήματος είναι «Ο μυρωμένος θάμνος» που έχει κόλιανδρο, κάρδαμο, ροζ πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, πορτοκάλι και μήλο. Είναι ξεχωριστό στην γεύση επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει ότι πίνει πράσινο τσάι.

8. Με βότανα ελληνικά για αποτοξίνωση με θυμάρι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού κ.α

Μην ξεχνάτε πως…

Το τσάι δεν είναι μόνο ένα μαγικό γιατροσόφι που το πίνουμε μόνο όταν είμαστε άρρωστοι, αντιθέτως είναι ένα ευχάριστο και ωραίο αφέψημα όπως  και τα υπόλοιπα!

Πως παρασκευάζουμε το κρύο τσάι;

Ένα μυστικό που μάθαμε και ίσως δεν γνωρίζετε πολλοί είναι πως, το κρύο τσάι γίνεται με νερό της βρύσης. Δηλαδή σε ένα λίτρο νερού ρίχνουμε 5 κουταλιές τσάι, το αφήνουμε για 30’ και το βάζουμε στο ψυγείο. Εάν θέλουμε φυσικά προσθέτουμε ζάχαρη.

 

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα που με διαφορά προτιμούν οι πελάτες!

 

Αν είστε πολυάσχολοι ή βγαίνετε έξω και δεν σας αρέσουν τα κοινότυπα τσάγια τότε μπορείτε να έχετε στην τσάντα σας τα ειδικά φακελάκια για να πιείτε τη γεύση που σας αρέσει εύκολα και γρήγορα! Αυτά θα τα βρείτε μόνο στο κατάστημα «Ο δρόμος του τσαγιού»

 

Σχετικά άρθρα