Άντερς Χολς Πόβλσεν: Ο Δανός κροίσος με τα πολλά στρέμματα γης που «έσβησε» τον πρόεδρο της Lego αλλά βίωσε την απόλυτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα

«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα παιδί. Αυτό δεν σε κάνει αυτομάτως πατέρα. Αλλά το κουράγιο και η δύναμη που πρέπει να έχεις για να το μεγαλώσεις», Μπαράκ Ομπάμα.

Πόση ψυχική αντοχή μπορεί να βρει ένας άνθρωπος που έχασε τρία από τα τέσσερα παιδιά του για να συνεχίσει; Όσα λεφτά κι αν διαθέτεις, όση δόξα κι αν έχεις, τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτή την απώλεια.

Ο Άντερς Χολς Πόβλσεν (Anders Holch Povlsen), δυστυχώς είναι μια από τις τραγικές φιγούρες που βιώνουν πένθος μετά τις αιματηρές επιθέσεις από βομβιστές – καμικάζι σε ξενοδοχεία και εκκλησίες στη Σρι Λάνκα.

Έχασε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του

Ο Δανός δισεκατομμυριούχος έχασε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του κατόπιν των τρομοκρατικών επιθέσεων στη μακρινή νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας.

Ο τελευταίος απολογισμός, μάλιστα, αναφέρει πως οι νεκροί έφτασαν τους 359. Εκπρόσωπος του Δανού κροίσου σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την είδηση, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρνήθηκε να αναφερθεί στο πώς χάθηκαν οι τρεις αθώες ψυχές. Και δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, επίσης, για το ποια είναι ακριβώς τα παιδιά του ζευγαριού που έχασαν τη ζωή τους.

Η φωτογραφία πριν το τέλος

«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Bestseller σε email. «Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και ως εκ τούτου δεν έχουμε άλλα σχόλια»

Η μεγαλύτερη κόρη του Πόβλσεν, Άλμα, τρεις ημέρες πριν από την επίθεση είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με τα δύο μικρά αδέλφια της μπροστά στην πισίνα στη Σρι Λάνκα.

Η οικογένεια απολάμβανε τις πασχαλινές διακοπές της στην περιοχή μέχρι τη στιγμή που τους σημάδεψε αυτή η ανήκουστη τραγωδία.

Σε μια συνέντευξή του στους The Times αυτόν το μήνα, ο ίδιος και η 40χρονη σύζυγός του, Ανν, είχαν αποκαλύψει ότι το όραμά τους για τη γη στη Σκωτία θα ανατεθεί στα 4 παιδιά τους. Η μοίρα είχε άλλα σχέδια όμως.

instagram.com/@almashpovlsen

Αρχηγός από… κούνια

Γεννημένος το 1972, ο Άντερς είναι ο CEO και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της διεθνούς φήμης αλυσίδας Bestseller η οποία περιλαμβάνει τις Vero Moda και Jack & Jones.

Είναι εκείνος που συνεχίζει το όραμα των γονιών του οι οποίοι άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα το 1975 σε μια μικρή πόλη της Δανίας, τη Brande. Η επιχείρησή τους σύντομα γνώρισε άνθηση και άλλα μαγαζιά άρχισαν να ξεπηδούν συνέχεια.

Πώς κατάφερε να γίνει κροίσος

Στα 28 του, μόλις έτη ο πατέρας του τον έχρησε ιδιοκτήτη και κύριο της Bestseller. Επίσης, είναι το αφεντικό κολοσσού μόδας Asos.com με 27% και του ηλεκτρονικού καταστήματος Zalando με 10%.

Θεωρείται, εξάλλου, και ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη Σκωτία.

Πέρα, όμως από την ευρωπαϊκή του δράση, μαζί με δύο άλλους Δανούς συνεργάτες του έχει μια επιχείρηση που σχεδιάζει τη δικής κολεξιόν για 5.000 καταστήματα στην Κίνα!

Πολλά τα δισεκατομμύρια στον λογαριασμό του

Το 2015, προσπάθησε να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας του Forbes για τους πλουσιότερους Δανούς με περιουσία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά τον… έφαγε ο 71χρονος Kjeld Kirk Kristiansen, πρόεδρος και CEO της Lego, με 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έπειτα από δύο χρόνια, δεν κατάφερε ούτε να μπει στην τελική πεντάδα της λίστας αλλά το 2018 κατάφερε να πάρει το… αίμα του πίσω κατακτώντας την πρώτη θέση με περιουσία 7,4 δισ. δολαρίων, όντας στη 207η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, ξεπέρασε κατά δύο δισ. δολάρια τον μόνιμο αντίπαλό του, Kjeld Kirk Kristiansen.

https://www.youtube.com/watch?v=QhggjWKIBtE

Εκτόπισε τον πρόεδρο της Lego!

Αξίζει να αναφερθεί πως στην πεντάδα με τα πλουσιότερα άτομα της Δανίας για το 2018 φιγουράρουν μόνο οι συγγενείς του προέδρου της Lego (Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen και Agnete Kirk Thinggaard) με 5,4 δισ. δολάρια ο καθένας.

Η περιουσία του για το 2019, σύμφωνα με καταγραφή τον Απρίλιο, ανέρχεται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια παρότι τον Δεκέμβριο του 2018 έχασε 836 εκατομμύρια δολάρια.

instagram.com/@papuakini

Τον απειλούσε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά του

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Πόβλσεν έζησε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Για δέκα μήνες, ένας εκβιαστής απειλούσε να σκοτώσει μέλη της οικογένειάς του, αν δεν του έδινε 1 εκατομμύριο λίρες!

Μάλιστα, το 2003, ένας φίλος της οικογένειας απήχθη στη Ινδία,από έναν ένοπλο που πίστεψε ότι έχει στα χέρια του τον δισεκατομμυριούχο Δανό.

Να σημειωθεί πως εκεί βρίσκονται τα εργοστάσια κατασκευής ρούχων του Άντερς.

instragram.com/ @sumiyurup.alwis

Έχει περισσότερη γη και από τον πρίγκιπα της Ουαλίας!

Ο Δανός δισεκατομμυριούχος είναι, επίσης, μακράν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη Μεγάλη Βρετανία. Ξεπερνά μέχρι και τον δούκα του Άθολ με 144.000 στρέμματα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας με 130.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαθέτει 12 κτήματα, συμπεριλαμβανομένου του Glenfeshie στα Cairngorms το οποίο αγόρασε το 2006.

Το συνολικό εμβαδόν του είναι πάνω από 220.000 στρέμματα. Μεταξύ των ιδιοκτησιών του βρίσκονται κτήματα στο Σάδερλαντ και το κάστρο Aldourie κοντά στις παρυφές της λίμνης του Λοχ Νες.

instagram.com/@capamagekonomi

Δεν κρύβει το πάθος του για τη Σκωτία

Ο Άντερς δεν διστάζει να κρύψει τον θαυμασμό και την αγάπη που τρέφει για τη γειτονική του χώρα, Σκωτία. Την θεωρεί, εξάλλου, δεύτερη πατρίδα του.

Σε συνεντεύξεις του έχει μιλήσει για ένα 200ετές όραμα για τα πιο πολύτιμα, μυστηριώδη και όμορφα τοπία της. «Είναι ένα έργο που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Αλλά θα αποφέρει καρπούς στις επόμενες γενιές».

Επίσης, έχει αγοράσει γη στα Καρπάθια Όρη για να βοηθήσει στη διατήρηση των λύκων και των αρκούδων

Το τρυφερό ειδύλλιο με την Ανν

Όντας χαμηλών τόνων και σοβαρός, ο Άντερς γνώρισε τη σύζυγό του Ανν Στορμ Πέντερσεν (Anne Storm-Pedersen) στη δουλειά.

Εκείνη εργαζόταν στις πωλήσεις της Bestseller. Ο γοητευτικός επιχειρηματίας την ξεχώρισε ανάμεσα στους 15.000 εργαζομένου του. Μαζί απέκτησαν 4 παιδιά: Agnes, Alma, Astrid και Alfred.

Ηλιάνα Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σρι Λάνκα: Το προειδοποιητικό «ραβασάκι» για το λουτρό αίματος από Ισλαμιστές καμικάζι σε ρόλο… κλειδί και ο θρήνος του πλουσιότερου άνδρα της Δανίας που έχασε τα 3 παιδιά του

Το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε στο Ιράκ – Το τέλος του πολέμου κήρυξε ο πρωθυπουργός

Θρήνος στη Σρι Λάνκα: Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

Η Ιωάννα Μπέλλα, συγκλονισμένη, μιλά για την περιπέτεια που έζησε στη Σρι Λάνκα

«Ματωμένο» Πάσχα στη Σρι Λάνκα – Τραγικός ο απολογισμός

Μακελειό στη Σρι Λάνκα με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες

Πανικός από αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Ντέρμπι Αγγλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συρία: Εκρήξεις στη Δαμασκό – Αντικρουόμενες οι πληροφορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάιρα ΜακΚί: Η νεκρή δημοσιογράφος και οι συλλήψεις

Σχετικά άρθρα