Αγαπώ τον κολλητό μου αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να του το πω!

Είμαι 13 χρονών και αγαπώ τον κολλητό μου και δεν ξέρω πως να του το πω γιατί είναι πολύ απότομο άτομο και φοβάμαι πως αν του το πω δεν θα μου ξανά μιλήσει ποτέ αλλά εγώ τον αγαπώ από την πέμπτη δημοτικού. Κολλητός μου έγινε πριν 1 χρόνο στα μέσα της πρώτης γυμνασίου.

Ακόμα 1η γυμνασίου πάμε. Σχολιάζει με τέλεια σχόλια τις φωτογραφίες μου στο Instagram (“Είσαι θεά”, “Είσαι η καλύτερη”) και αναρωτιέμαι μήπως και εκείνος μ’ αγαπάει… Τι να κάνω;

agapi einai

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι τι είναι πιο σημαντικό για σένα και αν είσαι σίγουρη για τα αισθήματα σου ή είναι ένας απλώς ενθουσιασμός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά που νιώθουμε δεν πρέπει να τα κρατάμε μέσα μας γιατί όλο αυτό γυρίζει συνήθως μπούμερανγκ και μας χαλάει την διάθεση και την ψυχολογία και δεν απολαμβάνουμε τις στιγμές.

Θα πρότεινα αφού νιώθεις σίγουρη για τα αισθήματα σου να του μιλήσεις και από κει και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει…

Υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

Είτε να σε αγαπά κι εκείνος και όλα καλά είτε να σου πει ότι σε βλέπει σαν κολλητή του και δεν νιώθει κάτι άλλο. Στο δεύτερο ενδεχόμενο τουλάχιστον θα ξέρεις πως έχουν τα πράγματα ανάμεσα σας και μπορείς είτε να το αποδεχτείς και να συνεχίσετε να είστε φίλοι είτε αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να το διαχειριστείς να απομακρυνθείτε. Αλλά όπως και να έχει το να έχεις μια απάντηση θα σε βοηθήσει και σένα να κατανοήσεις κάποια πράγματα και επί πραγματικής βάσης να πάρεις τις αποφάσεις σου.

 

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αν του το πω, θα τον χάσω για πάντα;

Είμαι ερωτευμένη μαζί του από το δημοτικό κι εκείνος αλλάζει πορεία όταν με βλέπει… Τι να κάνω πια;

Είναι έρωτας ή φιλία αυτό που νιώθω για εκείνον;

Φιλία ή έρωτας; Πώς θα τα ξεχωρίσεις όταν μπερδεύονται στο μυαλό σου;

Έρωτας VS φιλία: Υπάρχουν διαφορετικά είδη αγάπης;

 

 

Σχετικά άρθρα