Έχω σχέση με μικρότερο και με κρύβει από τους γονείς του: Τι να κάνω;

Μέτα από 3 χρόνια που ήμουν εντελώς μόνη, τόλμησα να κάνω σχέση με ένα άντρα που είναι 7 χρόνια μικρότερος μου. Είμαι διαζευγμένη για 11 χρόνια, μητέρα 2 παιδιών (13 και 11 χρονών).

Είμαστε 8 μήνες μαζί, υπάρχει χημεία μεταξύ μας και πολλά κοινά όσο αφορά στον τρόπο ζωή μας. Παρόλα αυτά είμαι πολύ προβληματισμένη αν πρέπει να συνεχίσω αυτή τη σχέση, καθώς δεν έχει πει στους γονείς του ότι η κοπέλα του είναι μεγαλύτερη του και μητέρα δυο παιδιών.

Προσωπικά δεν επιθυμώ να γνωρίσω τους γονείς του αυτό το διάστημα, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζουν με ποια πραγματικά είναι ο γιος τους για να ξέρω κατά ποσό θα ήταν αποδεχτή η σχέση μας και να μην επενδύω συναισθηματικά σε μια σχέση χωρίς αύριο.

Αισθάνομαι ότι φοβάται την αντίδραση τους για αυτό και δεν το λέει. Αλλά αυτή η στάση του με γεμίζει ανασφάλεια και σκέφτομαι έντονα να χωρίσουμε. Έχω ανάγκη ένα άντρα στον οποίο να μπορώ να στηρίζομαι συναισθηματικά και όχι να θεωρώ ότι με κρύβει.

sxesi problima xwrismos

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

αυτό είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι παρόλο που εποχή δείχνει να έχει προσπεράσει τέτοια ζητήματα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε τα συναισθήματά σας αυτά μέσα σε ένα ωραίο κλίμα με τον σύντροφό σας και να του μιλήσετε με έναν ωραίο τρόπο για τις αγωνίες σας, για το μέλλον της σχέσης σας.

Κι ο σύντροφός σας πιέζεται

Θέλει μεγάλη προσοχή ο τρόπος με τον οποίον θα μιλήσετε για τα συναισθήματά που νιώθετε καθώς και ο ίδιος μην ξεχνάτε πιέζεται από την άλλη πλευρά από τους γονείς του.

Τέλος να θυμάστε και την πλευρά των γονιών οι οποίοι πάντοτε μιλούν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις, τα πιστεύω και τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι έχουν μεγαλώσει και σκέφτονται.

Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να δώσετε τον χώρο και σε εκείνους αλλά και σε εσάς και τη σχέση σας ώστε να πάρετε την πιο σωστή απόφαση.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μεγαλώνοντας τα παιδιά μιας άλλης: Πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος της «μητριάς»;

Ο δύσκολος ρόλος της… μητριάς: Πώς θα αποφύγετε τις συγκρούσεις;

Σχετικά άρθρα