Απιστία και οικογένεια: Τι ωθεί μια γυναίκα στην αγκαλιά ενός άλλου;

Είμαι παντρεμένη και έχω και ένα παιδάκι. Γενικά η ζωή μας με τον άντρα μου είναι καλή, αλλά έχουν υπάρξει και άσχημες καταστάσεις που μας απομάκρυναν κάπως και συχνά μαλώνουμε. Γνώρισα πριν 4 μήνες κάποιον στη δουλειά, ο οποίος με φλέρταρε έντονα.

Μου άρεσε και στην αρχή το είδα σαν παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως άρχισα να τον σκέφτομαι πιο έντονα και να με ελκύει πολύ. Έβλεπα ότι ήταν αμοιβαίο. Έχει και αυτός σχέση σοβαρή. Κάποια στιγμή ήρθαμε πιο κοντά και έγινε το μοιραίο. Βρεθήκαμε κάποιες φορές και ήταν εκρηκτικά.

Ήταν μαζεμένος και συγκρατημένος

Στη δουλειά εννοείται προσέχαμε πολύ. Με τον καιρό άρχισε να είναι αρκετά πιο μαζεμένος, ενώ εγώ έδειχνα ξεκάθαρα ότι τον θέλω. Πάντα εγώ επιδίωκα να βρεθούμε και εγώ έστελνα συνήθως μήνυμα. Αυτός ήταν πιο συγκρατημένος.

Του άρεσαν έλεγε τα απρόοπτα. Εγώ όμως λόγω οικογένειας, δεν είχα την πολυτέλεια του απροόπτου και έτσι έψαχνα τρόπο να βρεθούμε. Πιστεύω ότι αυτό τον άγχωσε, γιατί πίστευε ότι το σοβαρεύω και πιέστηκε, ενώ αυτός ήθελε κάτι εφήμερο και ευκαιριακό.

Φυσικά και εγώ ήξερα ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης, δεν έχω αυταπάτες. Αλλά πίστευα ότι κι αυτός το ήθελε όσο και εγώ. Μάλλον έκανα λάθος. Του έδωσα δύο φορές την επιλογή να μου πει ξεκάθαρα τέλος και ότι σε γουστάρει άλλο κ δεν το έκανε. Γενικά επικρατούσε μια κατάσταση κρύου και ζέστης.

Με μπλόκαρε από παντού

Ώσπου μια βδομάδα μετά την τελευταία μας συνάντηση, εγώ του ζήτησα να τα πούμε. Δεν αρνήθηκε αλλά μου είπε ότι δεν είναι μόνος και να μη στέλνω. Εγώ όμως θεωρώντας ότι τη δεδομένη στιγμή μπορεί να μιλήσει, εφόσον μου απαντούσε του έστειλα ξανά.

Και με μπλόκαρε… Από παντού… Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί δεν το περίμενα. Με αυτή την κίνηση έδειξε ότι του είμαι εντελώς αδιάφορη και δεν θέλει καμία επαφή με κανένα τρόπο.

Το θέμα είναι ότι δουλεύουμε μαζί. Πώς να το αντιμετωπίσω; Να περιμένω να μου μιλήσει ή όχι; Εγώ δε θέλω να του δείξω ότι έχω ενοχληθεί. Ωστόσο είναι πράγματα μέσα στο κεφάλι μου που έχω ανάγκη να του τα πω.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Είναι σημαντικό να ακούσετε την καρδιά σας. Εφόσον έχετε κάνει κάποιες σκέψεις και θα θέλατε να τις μοιραστείτε μπορείτε να μιλήσετε μαζί του σχετικά με αυτό και τα δικά σας συναισθήματα.

Παράλληλα θα μπορούσατε να σκεφτείτε τι προσδοκίες είχατε εσείς από αυτή την επαφή και τι ήταν αυτό που είχατε ανάγκη από τη σχέση μαζί του.

Θα βοηθούσε επίσης σε αυτό να σκεφτείτε και πώς είναι η σχέση σας με τον σύζυγο και τι σας οδήγησε στην επιθυμία σύναψης σχέσης με άλλον άνθρωπο.

Τι είναι αυτό που αναζητάτε πραγματικά για τον εαυτό σας; Μόνο εσείς γνωρίζετε και μπορείτε να δώσετε απαντήσεις στον εαυτό σας.

Σχετικά άρθρα