Υπουργός Επικρατείας για ΑμεΑ: «Αναγνωρίζουν ό,τι έγινε την τελευταία 4ετία»

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αναπήρων και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Στον απόηχο της υπόθεσης με τον Παύλο Πολάκη και των αντιπαραθέσεων που εκδηλώνονται, ο υπουργός υποστηρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια έγινε μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της αναπηρίας».

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην άποψη της «λειτουργικής αναπηρίας», θεωρώντας ότι αυτή αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και υπακούει στις αντιλήψεις του ΔΝΤ.

Στόχος η αξιοπρεπής διαβίωση

Επισήμανε ότι «απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για μια αξιοπρεπή διαβίωση και καθολική προσβασιμότητα» των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.

«Τα ζητήματα αναπηρίας είναι πολιτικά ζητήματα και αφορούν μια πολύ μεγάλη μερίδα πληθυσμού. Η προάσπιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του κράτους», τόνισε.

«Επειδή ακριβώς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία των αναπήρων, το ενδιαφέρον μας και η προσήλωσή μας στρέφεται στην επίλυση των ζητημάτων αυτών και όχι σε επικοινωνιακού τύπου απαντήσεις προς τέρψιν μιας κοινωνίας θεάματος».

«Ό,τι έγινε τα τελευταία 4 χρόνια, δεν είχε γίνει τα τελευταία 40»

Και δεν παρέλειψε να σχολιάσει το εξής: «Οι οργανώσεις και τα δίκτυα των αναπήρων αναγνωρίζουν καθολικά πως ό,τι έγινε τα τελευταία 4 χρόνια δεν είχε γίνει τα τελευταία 40 χρόνια, που μάλιστα τα λεφτά περίσσευαν και η χώρα βρισκόταν σε οικονομική πρόοδο».

Όσο αφορά στις δράσεις άμεσης ανακούφισης των ατόμων με αναπηρία, ισχυρίστηκε πως «ξεκλείδωσαν το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με σκοπό να προστατεύσει τους πιο αδύναμους συμπολίτες συμπεριλαμβανομένων των αναπήρων».

Σε αυτό το πλαίσιο δράσης εντάχτηκε η χορήγηση του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), του κοινωνικού μερίσματος, του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου ΔΕΗ, καθώς και η εφαρμογή εκτεταμένων κοινωνικών πολιτικών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Ήμασταν ακίνητοι 45 λεπτά εξαιτίας του»: Το μήνυμα πατέρα ΑμεΑ στους ασυνείδητους οδηγούς

ΟΑΣΑ: Έκδοση προσωποποιημένων καρτών και μέσω διαδικτύου – Τι ισχύει για ανέργους και ΑμεΑ

Σχετικά άρθρα