Επενδυτικό μήνυμα Αλ. Τσίπρα: «Γέφυρα» η Ελλάδα για Δύση και Ανατολή

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή αλλά και ως περιφερειακού κόμβου ανάπτυξης που αποκτά παγκόσμια εμβέλεια και σημασία.

Μιλώντας από το βήμα του δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο, ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου.

«Αφήνουμε πίσω μας την κρίση»

Υπογράμμισε ότι «για την Ελλάδα, είναι εμφανές ότι οι στοχεύσεις της Πρωτοβουλίας του σύγχρονου Δρόμου του Μεταξιού συμβαδίζουν με τους περιφερειακούς οικονομικούς στόχους που έχουμε θέσει και που θέλουμε να προωθήσουμε, αφήνοντας πίσω μας την κρίση και την εξάρτηση από τους δανειστές μας».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το μέλλον». Έτσι και η χώρα μας έχει εκεί στραμμένη την προσοχή. «Η Ελλάδα, σήμερα, εκμεταλλεύεται τη μοναδική γεωπολιτική της θέση στο αντάμωμα τριών ηπείρων».

Υψίστης σημασίας η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά

Αναφέρθηκε, δε, στην επένδυση της κινεζικής COSCO στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά, υπογραμμίζοντας πως έχει κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια. «Το λιμάνι εξελίσσεται σε παγκόσμια πύλη προς την Ευρώπη για προϊόντα που έρχονται από κινεζικά και ασιατικά λιμάνια μέσω της Διώρυγας του Σουέζ».

Τέλος, σχολίασε το εξής: «Στόχος μας είναι να συνδεθεί με δίκτυα μεταφορών προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Ειδικά τα δίκτυα που αναπτύσσονται ταχέως προς τον κάθετο άξονα Βουλγαρίας-Μαύρης Θάλασσας και Ρουμανίας, αλλά και Βόρειας Μακεδονίας-Σερβίας, δεδομένου ότι μετά από σχεδόν 30 χρόνια λύσαμε το θέμα του ονόματος».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Στο Πεκίνο ο Αλ. Τσίπρας: «Πλούσια» η ατζέντα του πρωθυπουργού

Αλ. Τσίπρας για πρόταση μορφής: Την «μετατρέπει» σε ψήφο εμπιστοσύνης!

Αλ. Τσίπρας από Καλαμάτα: «Ενώνουμε Δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών»

Σχετικά άρθρα