Κτηματολόγιο: Νέα ευκαιρία – Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση

Νέα παράταση πήραν ορισμένοι ιδιοκτήτες σε περιφερειακές ενότητες για να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων διόρθωσης – ενστάσεων σε περιοχές της Κοζάνης παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου.

Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ηλεία μπορούν να δηλώσουν την περιουσία τους ως τις 12 Ιουνίου. Όσοι έχουν ακίνητα σε Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία μπορούν να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο ως και τις 18 Ιουνίου.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερόμενες περιοχές πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας στο Γραφείο Κτηματογράφησης όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Οι ιδιοκτήτες που μένουν στην Αττική έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τους φακέλους στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, καθημερινά από τις 08:00 ως τις 16:00 και κάθε Τετάρτη από τις 08:00 ως τις 20:00.

Τέλος στις συναλλαγές με μετρητά

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι συναλλαγές στα ταμεία των περιφερειακών υπηρεσιών θα πραγματοποιούνται:

  1. με χρήση κάρτας μέσω POS ή επιταγές για ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, σε ότι αφορά το Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών και
  2. με χρήση κάρτας μέσω POS ή μέσω τραπεζών σε ότι αφορά το Εθνικό Κτηματολόγιο. «Λουκέτο» στα υποθηκοφυλακεία.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κτηματολόγιο: Ώρα… μηδέν για την Αθήνα – Τι πρέπει να ξέρετε

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Παράταση – ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Κτηματολόγιο: Δεύτερη ευκαιρία για 256 περιοχές – Όλες οι λεπτομέρειες!

Κτηματολόγιο: Πόσο κοστίζει η δήλωση ακινήτου – Σε εξέλιξη η διαδικασία

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X