Κύπρος: Φρίκη από την κυνική ομολογία του serial killer που ξεφορτωνόταν τις βαλίτσες με τα πτώματα γυναικών σε λίμνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που προκαλεί στην υπόθεση των τουλάχιστον επτά δολοφονιών, η ομολογία του 35χρονου serial killer στην Κύπρο.

Δεν έχει τέλος η φρίκη που απασχολεί την τοπική κοινωνία όπου ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς κρύβεται από τις στυγερές δολοφονίες πολλών γυναικών.

Πρώτη βρέθηκε η σορός της Mαίρη Ρόουζ, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό.

Ο άνδρας παραδόθηκε στις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής (19/4) και υπέδειξε το σημείο όπου εντόπισαν τις σορούς των άτυχων γυναικών.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου υπέβαλε την παραίτησή του εν μέσω της κατακραυγής που προκαλεί ο χειρισμός των εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών. Είναι εκείνες που έπεσαν θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος έδρασε χωρίς να εντοπισθεί επί μία τριετία.

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραιτούμαι για λόγους πολιτικής ευθιξίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιωνάς Νικολάου αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Παραδέχτηκε κι άλλους φόνους

Τη διάπραξη του φόνου της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς που τελεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η μία υπόθεση αφορά σε Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, αλλά δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε, όμως, στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της.

Είναι ένας λάκκος στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός. Επίσης, ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Κυνικός στην ομολογία του

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το politis.com.cy, όταν επέστρεψε στα αστυνομικά κρατητήρια, μετά το δικαστήριο που ενέκρινε για δεύτερη φορά διάταγμα κράτησης, δήλωσε το εξής: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα».

Και ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Εκεί παραδέχθηκε 6 φόνους και τον θάνατο της 6χρονης Σιέρα την οποία ισχυρίζεται πως βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων. Έτσι, την πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Είχε κάνει καταγγελία η πρώην σύζυγός του

Ο «Ορέστης», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα reporter.com.cy, είχε απειλήσει την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ενώ συζητούσαν για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν, αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους.

Μάλιστα, μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Έτσι του ζήτησε διαζύγιο και τότε την απείλησε λέγοντάς της το εξής: «Μην τολμήσεις να πάρεις διαζύγιο! Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω…».

Στον αντίποδα, εκείνος ανέφερε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει τη γυναίκα του σωματικά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να μην χωρίσουν». Έτσι, απολογήθηκε και υποσχέθηκε να συμμορφωθεί.

Έδεσε την ανήλικη με πέτρες

Όταν η αστυνομία τον οδήγησε στη λίμνη, εκείνος έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς προσπάθησε να απαλλαχθεί από τη σορό του παιδιού.

Μάλιστα, υπέδειξε και συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη όπου πέταξε το τυλιγμένο σε σεντόνι, πτώμα του μικρού κοριτσιού.

Στην αρχή, το έδεσε με πέτρες. Αλλά όταν εκείνες υποχώρησαν, ξαναπήρε το πτώμα, το έδεσε καλύτερα και το ξανάριξε στο νερό.

Οι βαλίτσες από την Κόκκινη Λίμνη

Τις αποκαλύψεις για την πορεία των ευρημάτων στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο έκανε σε δηλώσεις του το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Βρήκαν ταξιδιωτικές βαλίτσες στις οποίες, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, βρίσκονται τρεις σοροί τις οποίες πέταξε ο δράστης.

https://www.youtube.com/watch?v=AL2ILOA1mkE

Και φέρεται να ανήκουν στην 36χρονη Λίβια Φλορεντία Μπουνέα (Livia Florentina Bunea), στο μόλις 8 ετών κοριτσάκι της, Έλενα Νατάλια Μπουνέα (Elena Natalia Bunea), από τη Ρουμανία και στην 30χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αλκιόρα (Maricar Valdez Arquiola) από τις Φιλιππίνες.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα εντός της βαλίτσας, έγινε γνωστό πως πρόκειται για σορό γυναικάς και όχι παιδιού. Για αυτό αναμένουν τα αποτελέσματα DNA αν και εικάζεται ότι είναι η Λίβια.

Ψάχνουν (ακόμα) την 6χρονη Σιέρα

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όσο και στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό των άλλων δυο βαλιτσών αλλά και της 6χρονης Σιέρα.

Η φορά που παραδέχθηκε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια που είναι κόρες δύο εκ των θυμάτων, ήταν το απόγευμα της Πέμπτης (25/4.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στη δημοσιογράφο του Sigmalive, Φρόσω Βιολάρη, τα μέλη της Αστυνομίας με μεθοδικότητα και υποδειγματική μαεστρία οδήγησαν τον ύποπτο στην ομολογία.

Φόβοι για serial killer

«Οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αυτή τη στιγμή διεξάγεται αυτοψία στο χώρο. Καταγράφονται κάποια σημαντικά στοιχεία σε σχέση με το πτώμα, αλλά είναι πρόωρο να λεχθεί κάτι περαιτέρω».

https://www.youtube.com/watch?v=AAJDXcieDV0

Αυτό είχε καταφέρει να ψελλίσει εκπρόσωπος της Αστυνομίας αλλά οι αρμόδιοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τον φόβο τους ότι πρόκειται για serial killer.

Εναντίον του, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σε φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Η ταυτότητα του 35χρονου

Φέρεται να παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τον δράστη με το όνομα Νίκος Μεταξάς.

https://www.youtube.com/watch?v=dX9E4KQjn7M

Πρόκειται για κάτοικο χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο. Φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό να κρατείται ως μυστικό από τον ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive.

Είχε πάθος με τη φωτογραφία

Παρέδιδε μαθήματα φωτογραφίας σε μαθητές διαφόρων ηλικιών οι οποίοι είναι έκπληκτοι για τις άγνωστες πτυχές του δάσκαλου τους.

«Αν με ρωτούσες ποτέ ποιον θα υποψιαζόσουν ότι βρίσκεται πίσω από τα εγκλήματα αυτά, πιθανόν να ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που να σκεφτόμουν», εξέφρασε ο πρώην μαθητής του στο Sigmalive.

«Δεν μας έδωσε ποτέ ενδείξεις ψυχασθένειας. Ήταν ένας άνθρωπος κανονικός και μάλιστα μας εντυπωσίαζε με κάποια χαρακτηριστικά του, όπως η συνέπειά του στο μάθημα».

Είχε πολύ ενεργή κοινωνική ζωή

Για αυτό όσοι τον γνώριζαν, μιλούν για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον.

Είχε πολύ ενεργή κοινωνική ζωή και έδινε το παρών του σε πολλές εκδηλώσεις, τις οποίες απαθανάτιζε υπό την ιδιότητά του ως φωτογράφος.

https://www.youtube.com/watch?v=1tPDc7jji8c

Το πρώτο θύμα

Το πρώτο θύμα του, που ανακαλύφτηκε και ταυτοποιήθηκε, είναι η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ (Marry Rose Tiburcio) από τις Φιλιππίνες.

«Προτεραιότητα είναι να αναγνωριστεί η ταυτότητα της γυναίκας», είχε εκφράσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ορισμένες πληροφορίες τονίζουν πως διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Μαίρη. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένα ακόμα πτώμα γυναίκας από εκπαιδευμένους άνδρες της ΕΜΑΚ, σε φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου λατομείου.

Βρήκαν το πτώμα της χωρίς ρούχα, όσο έψαχναν για την 6χρονη κόρη της, Σιέρα (Sierra). Και η δεύτερη ήταν γυμνή, με τα χέρια της δεμένα, όπως ακριβώς ήταν και η 38χρονη.

Η κατάθεση που οδήγησε στον μανιακό δολοφόνο

Στην αρχή συνελήφθη ο πρώην σύντροφος και πατέρας του παιδιού της, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Την άτυχη γυναίκα είχε αναγνωρίσει από τα σκουλαρίκια η φίλη και συγκάτοικός της, η οποία αποδείχτηκε το πρόσωπο – κλειδί για την πορεία των ερευνών.

Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι το θύμα διατηρούσε δεσμό με τον 35χρονο φωτογράφο, τον οποίο είχε γνωρίσει από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα «Ορέστης».

«Όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία»

Ο «Ορέστης» ομολόγησε από την αρχή ότι σκότωσε την 38χρονη και την 6χρονη, αλλά αποκάλυψε μόνο που ήταν το πτώμα της γυναίκας, με τους αρμόδιους να αναζητούν διακαώς τη μικρή.

Ο κατηγορούμενος «πάγωσε» τους ανακριτές με την κυνική ομολογία του. «Όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία», φαίνεται να είπε, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, για το πρώτο θύμα του.

Έπνιξε το δεύτερο θύμα του όσο έκαναν έρωτα

Αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισε να σκοτώνει. Επειδή ένιωσε ωραία όταν αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης Ρόουζ, θέλησε να το επαναλάβει.

Έτσι, επεδίωξε να γνωρίσει ακόμη μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες, την Άριαν Παλάνας Λοσάνο (Arian Palanas Lozano). «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες».

Όπως υποστήριξε, το δεύτερο θύμα του το έπνιξε ενώ έκαναν έρωτα. Και την Άριαν τη γνώρισε μέσα από συγκεκριμένο site γνωριμιών.

serial killer

Η μακάβρια λίστα

Με αφορμή την υπόθεση της ανεύρεσης των γυναικείων πτωμάτων στο φρεάτιο, επαναφέρθηκε ο τραγικός κατάλογος 32 ανεξιχνίαστων υποθέσεων.

Η 16χρονη Yianitca Dineva από τη Βουλγαρία, η 72χρονη Valerie Potts από το Ηνωμένο Βασίλειο, η 22χρονη Apdi Asho από τη Σομαλία και η 17χρονη Mona Jabiri από τη Σομαλία είναι μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται στον κατάλογο.

Τον εξέτασε ψυχίατρος

Για το πρώτο θύμα του, τόνισε στους ανακριτές ότι την στραγγάλισε στο σπίτι του και ακολούθως μετέφερε το άψυχο πτώμα της στο μεταλλείο όπου και το πέταξε στο φρεάτιο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εξετάστηκε από ψυχίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει επίγνωση των πράξεων του και είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Πάντως, όπως υπογράμμισε, ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου με ψυχοπαθητική διαταραχή είναι η παραπλάνηση.

Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένο και αληθή τον ισχυρισμό του για τον αριθμό των θυμάτων του, από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί οι σοροί.

Επίσης, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του στο στρατόπεδο στο οποίο υπηρετεί. Κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ αυτών σκληροί δίσκοι και συσκευές usb.

Νεαρό μοντέλο στο κρεβάτι του δολοφόνου

Νεαρό μοντέλο μίλησε στο philenews και φανέρωσε ότι γνώριζε τον δράστη μέσω Facebook. Αναφέρθηκε στα ραντεβού τους και τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ στο σπίτι του.

Όπως αποκαλύπτει η Θέα, ο «Ορέστης» της μιλούσε για την πρώην σύζυγό του, για τον καλό χαρακτήρα του και για τους τελευταίους δεσμούς που είχε.

Eίχε προσφερθεί, μάλιστα, να της νοικιάσει σπίτι που διατηρεί πάνω από το δικό του. Για τελευταία φορά της μίλησε μέσω μηνύματος λίγες ώρες πριν συλληφθεί.

Πώς τις δελέαζε

Σύμφωνα με τις συνομιλίες, από τον reporter, ο «Ορέστης» ανέφερε στη γυναίκα ότι θέλει να της πει κάτι «κακό» που ανακάλυψε αλλά ήταν «επικίνδυνο».

Για αυτό έπρεπε να της μιλήσει από κοντά και όχι από το τηλέφωνο. Ήθελε να βλέπει με ποιον μιλά. «Πρόκειται για μια άλλη γυναίκα… χαμένη».

Τα μέχρι ώρας ηλεκτρονικά ίχνη του οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήταν σε επικοινωνία με δύο ακόμα γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στον κατάλογο όσων έχουν εξαφανιστεί.

Η δράση του στο Διαδίκτυο ήταν κι αυτό που «πρόδωσε» τον serial killer.

Ο μυστηριώδης «Ορέστης»

Μήνυμα σε αλλοδαπή φίλη εξαφανισμένης γυναίκας έστειλε ο «Ορέστης» στο Facebook, αναφέροντάς της ότι έχει πληροφορίες για τη φίλη της.

Το προφίλ αυτό φέρεται να ανήκει σε άνδρα ο οποίος έχει απασχολήσει τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση, αλλά δεν είναι ο άνδρας που έχει ομολογήσει το διπλό έγκλημα.

Κατόπιν έρευνας, όμως, διαπιστώθηκε, ότι ο ύποπτος διατηρούσε λογαριασμούς σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο με το προφίλ «Ορέστης» όσο και με τα πραγματικά του στοιχεία.

Βοήθεια από το εξωτερικό

Εμπειρογνώμονες της Scotland Yard βρίσκονται στην Κύπρο και προσπαθούν να διαγνώσουν αν ο ίλαρχος τα είπε όλα στους ανακριτές ή αν απλώς θέλησε να χαλαρώσει την ανάκριση, ομολογώντας ένα μέρος της εγκληματικής του δράσης.

Οι Βρετανοί θα επιχειρήσουν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, έχοντας υπόψη τη στάση που τήρησε από τη σύλληψή του έως σήμερα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποκάλυψε τους φόνους και τα σημεία όπου είχε πετάξει τα πτώματα.

Ηλιανά Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κύπρος: Πατέρας απήγαγε τα τρία ανήλικα παιδιά του

Κύπρος: Έτσι δρούσε ο «Ορέστης» – Είχε κάνει καταγγελία η πρώην σύζυγος!

Κύπρος: Σοκάρουν τα ευρήματα στην «Κόκκινη Λίμνη» – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Κύπρος: Εξετάστηκε από ψυχίατρο – Τι «πρόδωσε» τον serial killer

Σχετικά άρθρα