Πόση υπομονή και κατανόηση χρειάζεται μια σχέση εξ αποστάσεως;

Είμαστε με το αγόρι μου 3 χρόνια μαζί αλλά τον Σεπτέμβρη πήγε στρατό και ήμασταν μακριά 20 μέρες όμως δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Μου έλεγε «δεν θέλω να με αφήσεις και διάφορα τέτοια» και εγώ ήμουν δίπλα του σε όλο αυτό μέχρι να ορκιστεί και δυνάμωσε η αγάπη μας. Όμως μετά αφού ορκίστηκε, πήγε στην μονάδα του όπου είναι στον Άραξο και είναι κοντά στα σπίτια μας που είναι στην Πάτρα. Άρχισε λοιπόν τον Νοέμβρη να μου λέει διάφορα ότι πιέζεται από τη σχέση αλλά με θέλει κιόλας και ότι με αγαπάει και δεν θέλει να με χάσει…

Τελικά δεν με χώρισε αλλά μετά από κάποιες μέρες ένιωσε πάλι το ίδιο και τελικά πάλι δεν με χώρισε αλλά σήμερα η συμπεριφορά του ήταν άσχημη. Δεν ήθελε να με δει στο επισκεπτήριο…

provlima zeygari

Δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοια γιατί βλεπόμασταν πιο πριν κάθε μέρα, μου έδειχνε ότι με θέλει ότι με αγαπάει τώρα υπάρχει αλλαγή.. Και φοβάμαι γιατί αυτοί που γνώρισε εκεί μέσα δεν έχουν σχέση και του λένε διάφορες απόψεις και δεν ξέρω αν επηρεάζεται. Τι να κάνω; Δεν θέλω να τον χάσω γιατί ξέρω ότι νιώθει πολλά για μένα αλλά σκέφτεται πάρα πολύ και δημιουργεί θέμα χωρίς να υπάρχει. Με πληγώνει χωρίς να το θέλει…

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως ο στρατός είναι μια δοκιμασία για σένα και τον φίλο σου και κατ επέκταση και για την σχέση σας.

Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι πως ίσως η αλλαγή περιβάλλοντος, συνηθειών και προγράμματος, λόγω στρατού, να τον έχουν επηρεάσει ψυχολογικά με αποτέλεσμα αυτήν την πιθανή πίεση να τη βγάζει προς τα εσένα με τη μορφή αυτού του μια κρύο μια ζέστη που παρατηρείς. Είναι κάτι φυσιολογικό.

zeygari fili

Επίσης από εκεί που βλεπόσασταν καθημερινά τώρα οι επαφές σας έχουν μειωθεί και ίσως να νιώθει ανασφάλεια και εκείνος για το αν μπορεί να κρατηθεί η σχέση με αυτές τις συνθήκες ή μπορεί να κάνει και σκέψεις για το αν του είσαι πιστή από τη στιγμή που μου λες ότι και οι άλλοι στρατιώτες του λένε διάφορα… Μπορεί όλα αυτά να έχουν επηρεάσει την ψυχολογία του και να είναι ασταθής η συμπεριφορά του.

Αν θεωρείς ότι πραγματικά σε αγαπάει και εσύ από τη μεριά σου το ίδιο, η μαγική λέξη είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ που χρειάζεται να κάνεις από μεριά σου,αλλά και να του επικοινωνήσεις το πώς σε κάνει να αισθάνεσαι με την συμπεριφορά του ώστε να μην τα κρατάς μέσα σου και αυτό υποσκάπτει τη σχέση.

Είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά αν η σχέση έχει θεμέλια και οι δύο νιώθετε πράγματα ο ένας για τον άλλον ,αν το χειριστείτε σωστά τώρα, μπορεί να δυναμώσει.

 

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει μια σχέση εξ αποστάσεως;

Σχέση εξ αποστάσεως: «Φοβήθηκα να δεθώ μαζί του και τώρα απομακρύνθηκε»

Σχέση εξ αποστάσεως: τα 4 “κλειδιά” της επιτυχίας της

Ποια ζώδια μπορούν να κάνουν σχέση εξ αποστάσεως;

Σχετικά άρθρα