Ποιοι σταρ του Χόλιγουντ έκαναν ναρκωτικά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι να διασκεδάζετε με έναν διάσημο; Ο Chris Gardner το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ως αρθογράφος κουτσομπολίστικης στήλης, έπρεπε να περνάει έξι νύχτες την εβδομάδα με διασημότητες του Hollywood όπως: Lindsay Lohan, Nicole Richie, Britney Spears και άλλους.

Αλλά 7 χρόνια στο Hollywood κάνοντας αυτή τη ζωή δεν ήταν ακριβώς όπως τα περίμενε.

“Αυτή η πόλη με χρησιμοποίησε και με πέταξε”, λέει ο Gardner.

Ο Gardner γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αϊόβα και πήγε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες  σε μικρή ηλικία.

“Από τα χωράφια, ήρθα για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες για οικογενειακές διακοπές. Και τότε κατάλαβα ότι εκεί ήθελα να μείνω», είπε. “Νομίζω ότι ήξερα, ακόμη και τότε, ότι το LA σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου”.

Επέστρεψε στο Λος Άντζελες ως ενήλικας, ένα μήνα μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, και δούλεψε για το Hollywood Reporter. Κατέληξε να ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του με παρέες μέσα και γύρω από το θρυλικό Sunset Boulevard του Hollywood.

“Ήταν τόσο μεγάλο, τόσο φανταχτερό, και τόσο σέξι το LA”, είπε. “Ακόμα και όταν οδηγούσες, βομβαρδιζόσουν από τις πινακίδες, τους ανθρώπους που περπατούσαν στο δρόμο …”

Η δουλειά του Gardner ήταν να διεισδύει στον φανταχτερό αυτό κόσμο, κάνοντας τον γύρο διαφόρων νυχτερινών κέντρων,  να περνάει χρόνο κοντά σε διασημότητες και να γράφει γι’αυτούς. Και τα κατάφερε.

“Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω … συνάντησα τον Michael Jackson και την Elizabeth Taylor και έγραψε μια ιστορία γι ‘αυτούς,” λέει ο Gardner. “Σκεφτόμουν πώς έγινε αυτό; Δεν μπορούσα να το πιστέψω!”

Ο Gardner σύντομα μετακόμισε από το Hollywood Reporter σε υψηλότερη θέση στο περιοδικό People.

“Η δουλειά μου δεν ήταν μόνο να κοινωνικοποιηθώ με τους ανθρώπους που κάλυπτα, αλλά και να πάρω αποκλειστικές ειδήσεις πριν από οποιονδήποτε άλλον. Και ήταν ένα πραγματικά ανταγωνιστικό παιχνίδι”, είπε. “Πρώτη εβδομάδα μου στη δουλειά, ο εκδότης μου είπε “θέλω να γίνεις φίλος με την Paris Hilton, την Nicole Richie, την Lindsay Lohan και την Britney Spears.”

Αλλά, όταν η καριέρα του εκτοξεύθηκε στα ύψη, ο Gardner βρέθηκε σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Άρχισε να κάνει παρέα στο Chateau Marmont, ;ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στο Hollywood. Το ξενοδοχείο ήταν γνωστό ως το στέκι θρύλων της μεγάλης οθόνης όπως ο James Dean, αλλά επίσης ήταν αρκετά κακόφημο.  Το 1982, ένα speedball (ένα μείγμα ηρωίνης και η κοκαΐνης) σκότωσε τον John Belushi .

Ο Gardner  μπορεί να μην ήταν ο Belushi αλλά για να ενισχύσει το απαραίτητο lifestyle του χρειάστηκε να κάνει και αυτός πολλά ναρκωτικά  και πολύ γρήγορα.

Ομολόγησε πως “έκανα έναν τόνο ναρκωτικών”, και κοκαΐνη. Έφτασε να χαλάει έως και $1,000 την εβδομάδα σε ναρκωτικά.

Ο Gardner όμως δεν έκανε μόνο ναρκωτικά αλλά έδινε και στους διάσημους φίλους του κάνοντας τους έτσι χάρη για να μην εκτεθούν.

“Ο Gardner ήταν ο τύπος που έβγαινε από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Πήγαινε και περίμενε μισή ώρα μέχρι να έρθει ο έμπορος ναρκωτικών. Συναναστρεφόταν μαζί του, έπαιρνε την κοκαΐνη και στη συνέχεια πήγαινε στους διάσημους φίλους του να τα δώσει, γιατί εκείνοι δεν μπορούν να τα πάρουν μόνοι τους”, εξηγεί ένας ρεπόρτερ του εγκλήματος.

Ο Gardner είπε ότι η  Lindsay Lohan και η Naomi Campbell ήταν μεταξύ των διασήμων που έκαναν ναρκωτικά μαζί. Η Lohan και η Campbell αρνήθηκαν να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς του.

Σε ένα ταξίδι του στις Κάννες διασκέδαζε για μέρες με τους Sting, Bono, Ricky Martin, Heidi Klum και Claudia Schiffer.

Ο Gardner είπε ότι τα ναρκωτικά και η επιρροή του στους διάσημους τον βοήθησε πολύ στη δουλειά του. Αν ο εκδότης του ήθελε μια ιστορία, για παράδειγμα, για την Lindsay Lohan, ο Gardner μπορούσε απλώς να της στείλει ένα μήνυμα στο κινητό και αυτή να του στείλει μια μικρή ιστορία ή είδηση.

Αλλά όταν ήρθαν τα ναρκωτικά, τα μειονεκτήματα άρχισαν να υπερτερούν των πλεονεκτημάτων. Ο Gardner ήταν τόσο εξαρτημένος που έχασε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες του 2005: το χωρισμό της Jennifer Aniston και του Brad Pitt.

Εκείνη την εποχή, είπε, “ήμουν σε ένα σπίτι πάνω από το Sunset Boulevard και έκανα ναρκωτικά για δύο ημέρες συνεχόμενα.”

Ο Gardner κατέρρευσε, δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς του και δεν πήγαινε στη δουλειά του. Τα πάρτυ είχα κατακλήσει τη ζωή του.

Μια μέρα που  πήγαινε για να καλύψει τα Emmy Awards, η  αστυνομία τον σταμάτησε και τον έβαλε στη φυλακή για ανεξόφλητα πρόστιμα, και έτσι έχασε τα βραβεία Emmy και τη δουλειά του.

Το ταλέντο του και η πρόσβαση του στα ναρκωτικά και στους διάσημους του παρείχε γνωριμίες για θέσεις εργασίας. Έτσι ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στο Daily Variety. Έπρεπε να πάει να καταγράψει ένα βίντεο κλιπ της Mariah Carey τα μεσάνυχτα.

Στη συνέχεια, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

“Νομίζω είχα κάνει πολλά ναρκωτικά στο αυτοκίνητο πριν πάω στο βίντεο κλιπ, και όταν γύρισα στο σπίτι μου στις 5 το πρωί γινόταν ένα πάρτυ οπότε συνέχισα τη χρήση,” θυμάται ο  Gardner. “Κατά τη διάρκεια του πάρτυ λιποθύμησα!”

Ο δίδυμος αδερφός του, ο οποίος έμενε στο διαμέρισμα μαζί του, τον ξύπνησε το επόμενο πρωί.

Ο αδερφός του είπε ότι ήταν έξω, και κάπνιζε ένα τσιγάρο όταν έπεσε πάνω στις γυάλινες πόρτες του σπιτιού. Οι πόρτες έσπασαν και ο Gardner άρχισε να έχει σπασμούς από υπερβολική δόση κοκαΐνης.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Gardner γύρισε στην Αϊόβα. Ο Gardner σκέφτηκε: “πραγματικά δεν θέλω να είναι πια εδώ … παραιτούμαι!”

Σχετικά άρθρα