Μαγειρίτσα με συκώτι και μανιτάρια

Το βράδυ της Ανάστασης είθισται να τρώμε μαγειρίτσα! Πώς να τη συνδυάσετε με τα μανιτάρια; Δείτε παρακάτω!

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 150 γραμμάρια brown μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 150 γραμμάρια πλευρώτους κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • ½ μαρούλι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 μικρό πράσο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κουταλιές ρύζι γλασέ

Βήματα

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak®.

Σοτάρετε το συκώτι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε στη συνέχεια τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι, το ρύζι γλασέ και το πράσο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τα κομμένα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα πλευρώτους, και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτετε το σπανάκι, το μαρούλι ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε στη συνέχεια τον άνηθο ψιλοκομμένο και το ζωμό κοτόπουλο,λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα το αλεύρι μαζί με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι η σούπα να δέσει λίγο.

Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή «μαμαδίστικη» μαγειρίτσα;

Γιορτινό τραπέζι: Η ευλογία του να μαγειρεύει όλη η οικογένεια μαζί

 

Σχετικά άρθρα