Αναζητώντας τη… χαμένη αυτοπεποίθηση!

Πώς να κατακτήσω τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση και πώς να μπορέσω να πλησιάσω αγόρια χωρίς όμως να δημιουργήσω στους άλλους κακή εντύπωση;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Από τη στιγμή που λες για χαμένη αυτοπεποίθηση σημαίνει πως κάποτε την είχες και κάποιο γεγονός ή γεγονότα οδήγησαν στο να την χάσεις.Το ότι την είχες κάνει σίγουρα πιο εύκολο το έργο σου.

Ο ορισμός της αυτοπεποίθησης

Πριν περάσουμε όμως σε κάποιους τρόπους ανάκτησης της αυτοπεποίθησης ας δώσουμε έναν ορισμό της. Αυτοπεποίθηση λοιπόν είναι να έχουμε μια θετική αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστική αντίληψη για τον εαυτό μας και τις ικανότητες μας να χειριζόμαστε καταστάσεις ή δυσκολίες.

Τα άτομα που δεν έχουν αυτοπεποίθηση εξαρτώνται υπερβολικά από την αποδοχή των άλλων για να νιώσουν καλά,ενώ αποφεύγουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για να μην κριθούν αρνητικά ή αποτύχουν.Η αυτοπεποίθηση δεν είναι απαραίτητο ότι αγγίζει όλους τους τομείς της ζωής μας και εσένα εδώ βάση του ερωτήματος από ότι καταλαβαίνω η αυτοπεποίθηση σου είναι μειωμένη ως προς τις σχέσεις με το άλλο φύλο πρωτίστως.

aytopepoithisi

Πώς θα ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση;

Όπως και να έχει κάποιοι γενικοί τρόποι για να μπορέσεις να ανακτήσεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση είναι οι εξής:

  • Έλεγξε τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις για τον εαυτό σου και προσπάθησε αντικειμενικά να δεις αν ισχύουν ή όχι βάσει αποδείξεων που έχεις γι αυτές.
  • Προσπάθησε να δώσεις έμφαση στις δυνατότητες σου και όταν επιτυγχάνεις κάτι να το αναγνωρίζεις στον εαυτό σου επιβραβεύοντας τον γι αυτό.
  • Θυμήσου τις επιτυχίες που είχες μέχρι τώρα,μέχρι τη στιγμή δηλαδή που διατηρούσες την αυτοπεποίθηση σου.
  • Προσπάθησε να προσεγγίσεις τα αγόρια και μην σκέφτεσαι μόνο το ενδεχόμενο την αποτυχίας και της κακής εντύπωσης.Ότι και να γίνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα έχεις αποκτήσει εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον.

Αυτά είναι μόνο μερικά που μπορείς να κάνεις. Αν βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι, το να συνεργαστείς με κάποιον ειδικό ώστε να εξερευνήσετε μαζί τον εαυτό σου και να σε βοηθήσει να τον αξιολογείς πιο αντικειμενικά,σίγουρα θα δώσει λύση στο ζήτημα της χαμένης σου αυτοπεποίθησης.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κέρδισε αυτοπεποίθηση με μια άσκηση: Θέλει μόλις 3 λεπτά την ημέρα!

Σε ποια ηλικία χτίζουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού και πώς;

Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Νομίζω ότι για τους άνδρες είμαι αόρατη!

 

Σχετικά άρθρα