Αλέξης Τσίπρας: «Μήνυμα ελπίδας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία»

Με δύο μηνύματα στο Twitter, o Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών και την επικράτηση των Σοσιαλιστών, στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα τεσσάρων ετών, όπου καμία πολιτική συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάςκαι προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, εξασφαλίζει 123 έδρες στη βουλή σε σύνολο 350, ενώ με τη συνεργασία των Podemos που κέρδισαν 42 έδρες, δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οι Podemos συγκέντρωσαν το 14,31%, χάνοντας 29 έδρες και την τρίτη θέση στην ισπανική Βουλή από τους φιλελεύθερους «Πολίτες». Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, είχε υποσχεθεί να ανοίξει διάλογο για μια ανανέωση της ηγεσίας εάν το κόμμα συγκέντρωνε λιγότερο από το 15% των ψήφων.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκλογές στην Ισπανία: Νικητής χωρίς αυτοδυναμία ο Σάντσεθ – Στη Βουλή και η Ακροδεξιά

Αλέξης Τσίπρας: «Το 2019 η αφετηρία της Ελλάδας των πολλών»

Σχετικά άρθρα