Σκιές που ταιριάζουν στο χρώμα των ματιών σας!

 

Επιλέγοντας την σωστή σκιά που θα αναδεικνύει και θα τονίζει το χρώμα των ματιών σας μπορεί να είναι σαν ένα έργο τέχνης πάνω σας. Αλλά είναι πραγματικά αρκετά απλό να χρησιμοποιήσετε τα σωστά χρώματα. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε το χρώμα που σας ταιριάζει ακριβώς!
Μπλε μάτια

Το μπλε είναι ένα φυσικό δροσερό χρώμα, έτσι οι θερμότερες αποχρώσεις έχουν την τάση να τονίζουν τα μάτια σας. “Μου αρέσει να χρησιμοποιώ γκρι-καφέ, ή ακόμα και ασημί μπλε”, δήλωσε η makeup artist Marina Gravani. “Κι αν τα μάτια μιας γυναίκας είναι βαθιά μπλε, θα χρησιμοποιούσα ακόμη και μελιτζανί- μωβ! Απλά να έχετε κατά νου ότι όταν έχετε ένα ανοιχτό χρώμα ματιών που είναι τόσο φωτεινό, όπως το μπλε, να αποφύγετε να βάλετε πάρα πολύ χρώμα στο καπάκι του ματιού. Αποσπά από την ομορφιά του ματιού. “

Το καλύτερα χρώματα: Χρυσό, μπρούντζινο, χάλκινο, σαμπανί, κίτρινο-μπεζ, ροδακινί

 

Μαύρα μάτια

Οι γυναίκες με μαύρα μάτια έχουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών όταν πρόκειται για την επιλογή σκιάς. Ο λόγος; Το καφέ-μαύρο είναι ένα ουδέτερο χρώμα, και δεν έχει την τάση να ανταγωνίζεται με τα χρώματα κατά τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι άλλες αποχρώσεις ματιών.  “Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα,”. Εάν αναζητάτε ένα πιο ήπιο βλέμμα, η Gravani συνιστά θερμά μπρούντζινα και ροδακινί αποχρώσεις. Αν ψάχνετε κάτι πιο έντονο οι μωβ σκιές οι πιο δραματικές.

Τα καλύτερα χρώματα: bronze, ροδακινί, μωβ, μπλε, πράσινο

 

Πράσινα μάτια


Οι παραλλαγές του μωβ ταιριάζουν στα πράσινα μάτια. “Για να ενισχύσετε τα μάτια, ακόμη περισσότερο, ταμπονάρετε ένα πιο τολμηρό χρώμα ακριβώς στο κέντρο του βλεφάρου, ως αποκορύφωμα,” εξήγησε η Barose. Επίσης, πρότεινε την ανάμειξη ενός βαθύ δαμασκηνί γύρω από τα μάτια και στη συνέχεια ένα καλύτερο μωβ ακριβώς πάνω από ίδια σκιά. “Αυτό μοιάζει σαν μια λεπτή γραμμή, αλλά κάνει μια τεράστια διαφορά.” Αν το βιολετί δεν είναι το πρώτο χρώμα της επιλογής σας, η  Gravani συνιστάται καφέ που έχει ένα κοκκινωπό τόνο. “Αυτό κάνει τα μάτια να φωτίσουν χωρίς να είναι πολύ ενοχλητικά,” εξήγησε.

Τα καλύτερα χρώματα: sepia, σκουριά, μοβ, ροζ

 

Καστανά μάτια


Τα Καστανά μάτια περιέχουν μια σειρά αποχρώσεων. Είναι κάπου μεταξύ πράσινου και καφέ και συχνά έχουν κηλίδες του χρυσού και του γκρι που τους παρέχουν μια φυσική λάμψη. Λόγω του έμφυτου φάσματος των χρωμάτων, μπορείτε να παίξετε με ορισμένες πτυχές των καστανών ματιών και να μετατρέψετε πλήρως το χρώμα τους. Θέλετε να τονίσετε τις πράσινο κηλίδες στα καστανά μάτια; Δοκιμάστε μια λεβάντα, η μωβ ή δαμασκηνί. “Αν θέλετε να κάνετε τα καστανά μάτια να φαίνονται σαν ένα πιο ελαφρύ καφέ, χρησιμοποιήστε κιτρινωπές-καφέ και γκρι σκιές,” λέει η  Gravani. Αποφύγετε τα χρυσά που είναι πάρα πολύ χλωμά. “Έχουν την τάση να κάνουν το χρώμα των ματιών σας να φαίνεται άτονο,” πρόσθεσε η Barose.

Τα καλύτερα χρώματα: γκρι, σκονισμένο ροζ, μπορντό, βαθύ μοβ, κίτρινο-καφέ

Σχετικά άρθρα