Πρωτομαγιά στην Αθήνα: 5+1 μέρη για να… πιάσετε τον Μάη με τα παιδιά σας!

Η Αθήνα έχει αρχίσει και πάλι να γεμίζει από τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν. Αν είστε και εσείς μέσα σε αυτούς ή αν ακόμα -καλύτερα- δεν φύγατε καθόλου για κάποιον πασχαλινό προορισμό, τότε μπορείτε να βρείτε να κάνετε όμορφα πραγματάκια στην πρωτεύουσα και να περάσετε τέλεια με τα παιδιά σας!

Υπάρχουν πλέον στην Αθήνα πολλά μέρη που συνδυάζουν χώρο για παιχνίδι στη φύση, αλλά και για άσκηση και φυσικά για πικνικ! Εννοείται ότι μετά το παιχνίδι μπορείτε να καταλήξετε κάπου έξω για φαγητό ή σε κάποιο φιλικό σπίτι!

Πού να πάτε για να… πιάσετε τον Μάη; 

ΚΠΙΣΝ

Αγαπημένος προορισμός για παιδιά και γονείς! Έχει άπειρο χώρο για παιχνίδι και περπάτημα. Έχει και καφέ δίπλα στο νερό (προσοχή αν έχετε μικρά παιδιά) για να πάρετε προμήθειες ή να κάτσετε. Ίσως δεν είναι ο τέλειος χώρος για πικνίκ αλλά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε αν θέλετε! Άλλωστε είναι κοντά στο Παλαιό Φάληρο, όπου μπορείτε να βρείτε λύσεις για φαγητό!

Τη συγκεκριμένη μέρα άλλωστε έχει εκδηλώσεις για παιδιά, οπότε μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε για να περάσουν εκείνα τέλεια!

Εθνικός Κήπος

Ιδανικός για βόλτες με μικρά ή και μεγαλύτερα παιδιά ή και με μωρά στο καροτσάκι, πολύ πράσινο και άπειρος χώρος και για πικνίκ, εκτός εάν πολύς κόσμος ακολούθησε την ιδέα σας! Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ποδήλατα και πατίνια για τέλειες βόλτες! Είναι κοντά στο Σύνταγμα, οπότε εύκολα μετά βρίσκεστε σε κάποιο μαγαζί να φάτε, είτε κοντά στο Σύνταγμα είτε προς Μοναστηράκι – Πλάκα.

Άλσος Συγγρού

Για πιο βόρειους, το Άλσος Συγγρού, ανάμεσα σε Μαρούσι και Κηφισιά, αποτελεί τον… απόλυτο χώρο για πολύ παιχνίδι! Πάρτε ποδήλατα, μπάλες, παιχνίδια και μερικά φιλικά ζευγάρια με παιδιά και θα περάσετε υπέροχα! Επίσης, εκεί θα βρείτε σίγουρα πολλά άγρια λουλούδια για να μαζέψετε για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας!

Αττικό Άλσος Γαλατσίου

Πράσινο, λουλούδια, φύση… Μια πολύ ωραία ιδέα για να περάσετε πολύ όμορφα με τα παιδιά: να παίξουν, να τρέξουν και να μαζέψουν και λουλούδια! Ιδανικό μέρος και για ποδήλατα και φυσικά για πικνίκ!

Λόφος Φιλοπάππου

Άλλη μια ωραία ιδέα στη φύση! “Κλασικός” προορισμός για τέτοιες γιορτές, όπως η Πρωτομαγιά! Μέσα στη φύση, μπορείτε να παίξετε όμορφα και να μαζέψετε και λουλούδια για το στεφάνι σας! Είναι κοντά στο Θησείο και στο κέντρο, όπου μπορείτε να φάτε αν δεν θέλετε να κάνετε πικνίκ!

Εξοχικό στην ύπαιθρο!

Όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποιους συγγενείς ή γνωστούς ή ακόμα και φίλους που έχουν ένα εξοχικό στην ύπαιθρο, σε περιοχές με πράσινο και κοντά στη θάλασσα: Νέα Μάκρη, Αγία Μαρίνα Κορωπίου, Λαγονήσι, Βάρκιζα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα… Μπορείτε να κανονίσετε να περάσετε μαζί τους τη μέρα, να ψήσετε όλοι μαζί στον κήπο και τα παιδιά να… ξεσαλώσουν στο παιχνίδι στην ύπαιθρο!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανοιξιάτικες ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά στην Αθήνα!

Σαββατοκύριακο στο σπίτι με τα παιδιά: 5 ιδέες για μοναδικά παιχνίδια!

 

Σχετικά άρθρα