Καλοκαιρινό τζιπάκι που γίνεται ταχύπλοο!

Πλέον δεν χρειάζεται να είστε κατάσκοπος του βεληνεκούς του Τζέιμς Μποντ για να οδηγήσετε ένα «αμφίβιο» όχημα. Η εταιρία WaterCar, που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, σχεδίασε ίσως το ταχύτερο τζιπ όχημα στον κόσμο, το οποίο μπορεί να οδηγηθεί σε στεριά αλλά και σε νερό, αλλάζοντας… μορφή σε 15 δευτερόλεπτα.

Το εντυπωσιακό όχημα ονομάζεται Panther και μπορεί να σχεδόν τα 45 μίλια ανά ώρα (περίπου όσο και ένα κανονικό ταχύπλοο), αφού είναι εξοπλισμένο με ένα, ειδικά φτιαγμένο, γρήγορο και ελαφρύ κινητήρα.

Στην στεριά οι αποδόσεις του είναι εξίσου ικανοποιητικές αφού μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 130 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι υπεύθυνοι μηχανικοί της WaterCar φρόντισαν να ελέγξουν αρκετά το καινούργιο τους μοντέλο πριν μας το παρουσιάσουν, αφού δούλευαν πάνω στη μηχανή του για πάνω από 11 χρόνια.

Για να μπορέσει ο «Πάνθηρας» να μπει στο νερό θα πρέπει να κινείται με 15 μίλια ανά ώρα και στη συνέχεια επιταχύνει μέχρι να φτάσει στα 45 μίλια. Ο οδηγός αρκεί να πατήσει ένα κουμπί για να «τραβήξει» τους τροχούς έξω από το νερό, να μπει σε διαδικασία jet κίνησης και να… αρχίσει την βαρκάδα.

Η τιμή του Panther ξεκινά στις £ 49.800 (περίπου 59.000 ευρώ) για το απλό μοντέλο και φτάνει μέχρι τα £ 89.000 (περίπου 105.000 ευρώ) για την πλήρη έκδοση του Panther.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα