Εκείνος βγαίνει κάθε μέρα κι εγώ διαβάζω για τις Πανελλήνιες – Ζηλεύω πολύ!

Εδώ και 9 μήνες βρίσκομαι σε σχέση με έναν άνθρωπο που αισθάνομαι πάρα πολλά όπως και αυτός το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι μαθήτρια και φέτος δίνω πανελλαδικές, εκείνος φοιτητής βγαίνει συχνά και ξενυχτάει…

Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όμως συνεχώς αγχώνομαι και ζηλεύω χωρίς λόγο.  Πώς θα μπορέσω μα το ξεπεράσω;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Η ζήλια που δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα ή ενδείξεις συνδέεται στενά με την αυτοεκτίμησή μας, οι άνθρωποι με πραγματική αυτοεκτίμηση δεν έχουν ανάγκη να ζηλέψουν κι αν νιώσουν αυτό το συναίσθημα θα καταφέρουν να το διαχειριστούν. Φυσικά, στους περισσότερους δεν ισχύει αυτό και η ζήλια γίνεται καταστροφική για την σχέση.

Δεν ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος που λες είναι ο πρώτος σου έρωτας ή αν είχες κάποιες εμπειρίες στο παρελθόν που να “δικαιολογούν” το άγχος και τη ζήλια σου, διότι αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές.

Σε κάθε περίπτωση, θα σου έλεγα να αφήσεις τη ζήλια σου έξω από την σχέση, εφόσον κρίνεις ότι αυτή σχέση σε γεμίζει και να προσπαθείς να κρατάς μια λογική στάση. Αν θέλεις κάνε μία ανοιχτή κουβέντα με τον άνθρωπό σου και μην επιτρέψεις στη ζήλια να μπει μέσα στη σχέση σου και να την απειλήσει.

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πανελλήνιες: 9 tips που θα… απογειώσουν το διάβασμά σου! (βίντεο)

Σε λίγες μέρες δίνω Πανελλήνιες και αισθάνομαι ότι… καταρρέω!

Με χώρισε λίγο πριν τις Πανελλήνιες. Πώς να το διαχειριστώ;

Κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες: Πώς να την καταπολεμήσεις τώρα που δίνεις Πανελλήνιες;

Σχετικά άρθρα