Πρωτομαγιά 2019: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων – πορειών για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνιστά στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, τις ώρες των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας την Πρωτομαγιά, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει, σύμφωνα με την αστυνομία και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Συλλαλητήρια στην Αθήνα

Συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί και στη μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30, το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στις 10.30 επίσης η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε συγκέντρωση στο Μουσείο και το ΜΕΤΑ στις 11.00 στο Πολυτεχνείο.

Συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις και πορείες θα τιμηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη η εργατική Πρωτομαγιά. Όλες οι κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 10.30 το πρωί.

Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μέλη της ΟΚΔΕ και της ΛΑΕ θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας. Κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωτομαγιά 2019: Ταλαιπωρία λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Δείτε την πρόγνωση

Σχετικά άρθρα