Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να μυρίσεις το άρωμα που φοράς

Έχεις την αίσθηση ότι το άρωμά σου δεν μυρίζει καθόλου, αλλά οι άλλοι γύρω σού λένε ότι μοσχομυρίζεις! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν μπορείς να μυρίσεις το άρωμα που φοράς; Ειδικά αν είναι το άρωμα που σε χαρακτηρίζει, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα!

Τι εξηγούν οι ειδικοί;

Όσο πιο συχνά φοράς ένα συγκεκριμένο άρωμα. τόσο περισσότερο ο οργανισμός σου το συνηθίζει. Λειτουργεί το φαινόμενο που ονομάζεται προσαρμογή της όσφρησης. Ο οργανισμός σου το συνδέει με το σώμα σου, με αποτέλεσμα να αδυνατείς να το μυρίσεις.

Ποια είναι η λύση;

Για να μπορείς να μυρίζεις το άρωμά σου και επομένως να είσαι σίγουρη ότι όντως μοσχομυρίζεις, τότε η λύση που προτείνουν οι ειδικοί είναι να αλλάζεις συχνά αρώματα, να μη μένεις μόνο σε ένα, ώστε η όσφρησή σου να μη συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη μυρωδιά αλλά να… τεστάρεται συνεχώς και με άλλες.

Η άλλη λύση είναι να εναλλάσσεις τα αρώματα που φοράς ανάλογα με τις εποχές του έτους (πχ.το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσερό, πιο λουλουδάτο, το χειμώνα πιο βαρύ) ‘η ανάλογα με την ώρα της ημέρας (το πρωί θέλεις κάτι πιο ελαφρύ, το βράδυ πιο σοφιστικέ).

Επίλεξε το καλύτερο προϊόν

Βρισκόμαστε -δυστυχώς ή ευτυχώς- στην εποχή των απομιμήσεων αρωμάτων μιας και είναι πολύ πιο οικονομικά και τα περισσότερα είναι πολύ πετυχημένα!  Αν, επομένως, επιλέξεις απομίμηση, προσπάθησε να βρεις την καλύτερη δυνατή και τέσταρέ τη για ένα διάστημα πάνω σου! Αν επιλέξεις original προιόν, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις τα εξής: είναι διαφορετικό το eau de toilette από το eau de parfum. Το eau de toilette είναι πολύ πιο ελαφρύ ενώ το eau de parfum πιο έντονο και διαρκεί πολύ περισσότερο. Και γι αυτό και φυσικά κρατάει και παραπάνω!

Πηγή: femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

2 τρόποι να φτιάξεις το δικό σου άρωμα!

Έχει άρωμα ο έρωτας;

 

 

Σχετικά άρθρα