Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ξεκίνησαν από σήμερα Πέμπτη (2/5) οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 και θα κρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη (15/5), με τους καταναλωτές να οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους.

Στόχος να δοθεί η δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές την ώρα που οι καταστηματάρχες  ελπίζουν να πετύχουν μεγαλύτερους τζίρους.

Σημειώνεται πως σημειώθηκε μείωση του τζίρου κατά 4% – 6%, σε σχέση με πέρυσι, στην εμπορική κίνηση κατά την πασχανινή περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Το Συμβούλιο περιμένει πως ο Μάιος θα είναι ο μήνας που θα επανέλθουν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο σε θετικό πρόσημο, συγκριτικά πάντα με πέρυσι.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:

  • η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται,
  • επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %») και
  • οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

Νέο ωράριο στις τράπεζες: Πότε θα γίνονται οι συναλλαγές

Σχετικά άρθρα