Τι παθαίνει μια γυναίκα από τη βαθιά διείσδυση στο σεξ;

Θεωρητικά όταν κάνεις σεξ θα πρέπει να… γεμίζεις από διάφορα συναισθήματα και να έχεις μια αίσθηση πληρότητας, ικανοποίησης και απόλαυσης. Εάν, όμως, μετά το σεξ ή ακόμα και κατά τη διάρκειά του έχεις μια αίσθηση ναυτίας να σε ταλαιπωρεί, τότε ίσως υπάρχει κάποιο ζήτημα που σου την προκαλεί.

Ας δούμε, όμως, μαζί πέντε πιθανούς λόγους για τους οποίους έχεις ναυτία μετά ή και κατά τη διάρκεια του σεξ:

Βαθιά διείσδυση

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να αισθάνεστε ναυτία μετά το σεξ είναι διείσδυση που υπερβαίνει τα όρια άνεσής σας. Ειδικότερα, μια πολύ βαθιά διείσδυση μπορεί να επηρεάσει τα πυελικά όργανα, όπως η μήτρα και ο τράχηλος. Οποιαδήποτε επαφή με τον τράχηλο μπορεί να προκαλέσει γαστρική αντίδραση, η οποία εκδηλώνεται με ναυτία.

Αυτή η αντίδραση τείνει να περάσει αρκετά γρήγορα, αλλά συνιστάται να ξαπλώσετε, να βάλετε τα πόδια σας επάνω και να εισπνεύσετε βαθιά για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας για να βρείτε μια λύση μαζί.

Εναλλαγή στάσεων

Είναι πολύ πιθανό η μεγάλη ένταση στο σεξ, αλλά και η συνεχής εναλλαγή σεξουαλικών στάσεων να σας προκαλέσει ναυτία ή, τέλος πάντων, μια δυσφορία που θυμίζει ναυτία. Για να το αντιμετωπίσετε, καλό θα είναι να… ρίξετε ταχύτητα και να μειώσετε τον ρυθμο εναλλαγής των στάσεων που εφαρμόζετε στην ερωτική επαφή.

Έχετε οργασμό

Όταν η μήτρα συστέλλεται κατά τη διάρκεια του οργασμού, μπορεί να προκαλέσει σπλαχνική αντίδραση που σας κάνει να σας αρρωστήσει. Για μερικούς, η συστολή μπορεί να είναι τόσο οδυνηρή που προκαλεί αίσθηση ναυτίας. Αυτή η δυσάρεστη αντίδραση δεν είναι τόσο σπάνια.

Συζητήστε το με τον γιατρό σας, για να βρείτε μια λύση. Μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσει ένα αντιφλεγμονώδες που θα πάρετε πριν από τη σεξουαλική επαφή για να μειώσει τον πόνο των συσπάσεων της μήτρας και να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την χαμένη απόλαυση.

Ινομυώματα ή πολυκυστικές ωοθήκες

Εάν καμία από τις παραπάνω πιθανές αιτίες δεν σας αφορά, η ναυτία μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιου σοβαρότερου προβλήματος.

Το σεξ μπορεί να ερεθίσει μια κύστη στις ωοθήκες, να αγγίξει ένα ινομύωμα ή κάτι άλλο. Αυτή η διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία και σε πλήθος άλλων συμπτωμάτων. Μια γυναικολογική εξέταση είναι απαραίτητη.

Συναισθηματική αντίδραση

Εάν είστε σε μια προβληματική σχέση, η έλλειψη οικειότητας με τον σύντροφό σας μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση της ναυτίας. Μερικές φορές η σχέση μπορεί να είναι πολύ ισορροπημένη, αλλά το τραύμα μιας προηγούμενης σχέσης είναι πιθανό να αναζωπυρώσει άβολα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ. Ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας μια τοξική σχέση με ασφάλεια ή να ξεπεράσετε παρελθόντα τραύματα, που επηρεάζουν τη σημερινή σας σχέση.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γυναικεία εκσπερμάτωση: «Όταν φτάνω σε οργασμό δεν πετάγονται τα υγρά μου. Τι λάθος κάνω»;

 

Σχετικά άρθρα