Μαλώνουμε συνέχεια για τρίτους: Ποιος θα κάνει την αρχή για να τα βρούμε;

Είμαι σε σχέση και έχουμε ένα παιδάκι εκτός γάμου με τον σύντροφό μου. Θα παντρευόμασταν αλλά χωρίσαμε. Μετά από ένα χρονικό διάστημα τα ξαναβρήκαμε και είπαμε να παντρευτούμε περίπου μετά από 9 μήνες.

Δυστυχώς όμως  μαλώνουμε συνέχεια. Η αιτία χωρισμού μας ήταν οι τρίτοι. Αλλά βλέπω ότι πάλι μαλώνουμε για τρίτους. Αισθάνεται ότι εγώ τους βάζω μέσα στη σχέση μας αλλά δυστυχώς το κάνει ο ίδιος.

Αισθάνεται ότι οι γονείς του είναι οι τέλειοι

Δεν το αντιλαμβάνεται όμως. Αισθάνεται ότι οι γονείς του είναι οι τέλειοι ενώ οι δικοί μου όχι. Όλο του το σόι είναι άγιο ενώ το δικό μου ο Θεός να σε φυλάει. Έτσι πιστεύει.

Υπάρχουν και πολλοί καλοθελητές και του λένε διάφορα. Εδώ και 40 μέρες δε με αγγίζει καν. Και το συζήτησα και αυτό και η απάντηση του ήταν ότι για να είμαστε καλά πρέπει να το πιάσουμε από την αρχή.

Σημασία έχει να είμαστε καλά και όχι να με πάρει αγκαλιά. Αν έρθουν όλα, θα έρθει και η αγκαλιά. Είμαι σε απόγνωση. Αισθάνομαι ότι ή δεν υπάρχει σωτηρία ή θέλει πολύ σωστό χειρισμό και υπομονή.

provlima oikogeneia sxesi

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Ο καθένας από εσάς βάζει μπροστά την οικογένειά του, σαν το μόνο σας προτέρημα να είναι η καταγωγή σας. Δεν θα παντρευτούν οι γονείς σας αλλά εσείς.

Φαίνεται να υπάρχει μια έντονη αμφιθυμία και στους δυο σας, αν έχετε τις δυνατότητες να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να δημιουργήσετε τη δική σας ζωή.

Είναι καυγάδες που θυμίζουν παιδικές καταστάσεις, ποιος γονιός είναι ο καλύτερος, μια ηλικία που τα παιδιά ψάχνουν την ταυτότητά τους.

Ο πιο ώριμος θα κάνει την αρχή

Οπωσδήποτε πρέπει να δείτε αυτή την ανταγωνιστικότητα μεταξύ σας. Χρειάζεται να τηρείτε τα όρια από τρίτους όταν παρεμβαίνουν και το καλύτερο είναι ο καθένας να αναλάβει τους δικούς του.

Ο πιο ώριμος από εσάς θα κάνει την αρχή. Είναι μια πορεία ωριμότητας που χρειάζεται να διανύσετε και οι δυο σας έτσι και αλλιώς, είτε είστε μαζί είτε καταλήξετε να είστε χώρια.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: [email protected]
www.dimseferiadis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τσακωμός: Πώς πρέπει να αντιδράς όταν κάποιος σου φωνάζει και προκαλεί εντάσεις;

Τσακωμός με το παιδί: Οι «απαγορευμένες» φράσεις και οι εναλλακτικές

Σχετικά άρθρα