Επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές: Πώς θα… στρώσετε τα παιδιά σας

Οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και τα… βλαστάρια σας έχουν ξεσαλώσει! Λίγο παραπάνω φαγητό, πολλά παραπάνω -σοκολατένια- γλυκά και η ενέργεια στα ύψη! Πώς θα μπουν και πάλι σε πρόγραμμα; Πώς θα καταφέρετε να επιστρέψουν σε ρυθμούς σχολείου για έναν μήνα και κάτι πριν τις διακοπές του καλοκαιριού;

Προετοιμάστε το έδαφος

Αυτό δεν θα είναι ένα Σαββατοκύριακο σαν τα άλλα. Ό, τι καιρό και να κάνει, τα κεφάλια μέσα: ώρα για διάβασμα. Τέλος τα ξενύχτια. Επιστρέφετε σε ωράρια και κανόνες Δευτέρας! Λίγη γκρίνια στην αρχή αλλά θα στρώσουν.

Διαβάστε μαζί τους

Αν έχουν αφήσει το διάβασμα τελευταία στιγμή, τότε είναι πιθανό να χρειάζονται βοήθεια για να στρωθούν. Μη διστάσετε να τους τη δώσετε.

Κλείστε τηλεοράσεις, κινητά και τάμπλετ

Επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν στο διάβασμα έπειτα από δυο εβδομάδες διακοπών, φροντίστε να κρατήσετε μακριά τους κάθε πηγή που μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή!

Διαλείμματα δημιουργικού παιχνιδιού

Τα διαλείμματα στο διάβασμα είναι απαραίτητα. Μην τα φορτώσετε με οθόνες. Φροντίστε να βρείτε δημιουργικά παιχνίδια ή κατασκευές για να τα απασχολήσετε. Αν είναι καλός ο καιρός μια παιδική χαρά ή μια βόλτα με το ποδήλατο ή το πατίνι είναι ό,τι πρέπει!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διακοπές του Πάσχα: 4+1 δραστηριότητες για να περάσετε τέλεια με τα παιδιά σας!

Διακοπές του Πάσχα: Ευκαιρία να συσφίξετε τις σχέσεις με τα παιδιά σας

 

Σχετικά άρθρα