Επιλογή παπουτσιών: Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Η επιλογή παπουτσιών δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε κάτι που πρέπει να κάνεις χωρίς να αφιερώνεις χρόνο και προσοχή. Τα παπούτσια είναι η βάση του σκελετού σου, στηρίζουν το σώμα σου και το βάδισμά σου. Τα ακατάλληλα παπούτσια μπορούν να σου προκαλέσουν προβλήματα που δεν φαντάζεσαι! Για να τα αποφύγεις, δες παρακάτω τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν πηγαίνεις να αγοράσεις παπούτσια!

Λάθος 1: Πολύ ψηλά τακούνια

Αν φορέσεις πολύ ψηλά τακούνια, ασκείται μεγαλύτερη πίεση στις γάμπες σου, καθώς έχει αλλάξει το κέντρο βάρος του σώματός σου. Αν φοράς συχνά ψηλά τακούνια, ρισκάρεις να προκαλέσεις πολλά προβλήματα, με πιο συχνό την πελματιαία απονευρωσίτιδα, που “χτυπάει” περισσότερο τις γυναίκες και ειδικά εκείνες που επιλέγουν λάθος παπούτσια. Για να μην έχεις θέμα, επίλεξε ένα τακούνι που να μπορείς να περπατήσεις!

Εννοείται βέβαια ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορείς να φοράς τακούνια! Αρκεί να είναι σχετικά άνετα για σένα και να μην τα φορέσεις πολλές ώρες!

Λάθος 2: Υπερβολικά χαμηλά παπούτσια

Οι μπαλαρίνες, οι σαγιονάρες και τα παπούτσια τύπου All Star είναι παπούτσια που δεν έχουν καθόλου τακούνι και δεν κρατούν καλή ισορροπία στη σπονδυλική σου στήλη. Αν έχεις την τάση να περπατάς πολύ, τότε φρόντισε να φοράς παπούτσια που να βοηθούν στο περπάτημα, όπως πχ τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια.

Λάθος 3: Φοράς συνεχώς τα ίδια παπούτσια

Αν “κολλάς” κατά καιρούς με ένα ζευγάρι παπούτσια που σε βολεύει και είναι και το αγαπημένο σου, τότε σταμάτα να το κάνεις! Ή πολλαπλασίασε τα αγαπημένα σου ζευγάρια! Όταν φοράς συνεχώς τα ίδια παπούτσια, χρησιμοποιείς συνεχώς το ίδιο σημείο του σώματός σου για να περπατήσεις, οπότε καταπονείς συνεχώς ένα συγκεκριμένο μέρος και άρα δεν κάνεις καλό!

Λάθος 4: Φοράς παλιά παπούτσια

Όταν τα παπούτσια είναι παλιά και χρησιμοποιημένα, τότε η φθορά του χρόνου μπορεί να δημιουργεί αστάθειες στο περπάτημα και επομένως ρισκάρεις να προκαλέσεις πόνους όχι μόνο στα πόδια αλλά και στη μέση και σε όλο σου το σώμα καθώς περπατάς φορώντας τα. Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να τα αλλάζεις περίπου κάθε 6 μήνες, ώστε να είναι ασφαλή!

Φοράς ακατάλληλα παπούτσια για την περίσταση

Ακόμα και αν επιλέγεις γενικώς παπούτσια που είναι άνετα, δεν είναι όλες οι περιστάσεις ίδιες. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια σπορ που θέλουν ειδικά παπούτσια, όπως το ποδόσφαιρο ή ο στίβος. Αν φορέσεις απλά αθλητικά δεν θα αθληθείς ούτε με την ίδια ευκολία αλλά ούτε και με την ίδια ασφάλεια!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παπούτσια που κάθε στιλάτο κορίτσι έχει στην ντουλάπα του

Μπορούν τα λάθος παπούτσια να παραμορφώσουν τα πόδια σου;

 

 

Σχετικά άρθρα