Μέγκαν – Χάρι: «Βροχή» τα στοιχήματα για το όνομα του πριγκιπικού μωρού

H απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να φέρουν στη ζωή το πρώτο τους παιδί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν αρέσει καθόλου στον βρετανικό Τύπο. Η ηθοποιός έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν δύο μήνες, αφού η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν στις 19 Μαρτίου.

Αυτό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα είναι μία παράνοια. Δεκάδες θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας και ένα πλήθος εξοργισμένων δημοσιογράφων περιμένουν στον δρόμο, έξω από το Φρογκμόρ Κότατζ, στην περιοχή του Μπερκσάιρ, για μέρες με σκοπό να φωτογραφίσουν το βασιλικό μωρό προτού μεταφερθεί στο παλάτι.

Κανένα πλάνο στη δημοσιότητα

Τον περασμένο Απρίλιο, το πριγκιπικό ζευγάρι ανακοίνωσε πως δεν θα κάνουν την παραδοσιακή φωτογράφηση στα σκαλιά κάποιου μαιευτηρίου καθώς η Μέγκαν Μαρκλ επιθυμεί να γεννήσει στο σπίτι της. «Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι ευγνώμονες για τις ευχές που λαμβάνουν από ανθρώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο και ολόκληρο τον κόσμο καθώς ετοιμάζονται για την έλευση του βασιλικού μωρού. Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν μια προσωπική απόφαση να κρατήσουν το πλάνο γέννησης του βασιλικού μωρού για τους ίδιους και να μην το μοιραστούν. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανυπομονούν να μοιραστούν τα ευχάριστα νέα για το βασιλικό μωρό με όλους, αφού έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν ιδιωτικά ως μια νέα οικογένεια». Μάλιστα, η Μέγκαν Μαρκλ δεν θέλει «άντρες με κοστούμια» στον τοκετό, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η παραπάνω είδηση, δεν άρεσε καθόλου στον βρετανικό Τύπο, που χαρακτήρισε την συγκεκριμένη απόφαση «ως απόκλιση από την άνω των 40 ετών παράδοση». Μάλιστα, η εφημερίδα «Sun» κατηγόρησε ευθέως την ηθοποιό και τον πρίγκιπα Χάρι για παραβίαση των «βασιλικών μας δικαιωμάτων».

Το κρατάει… Μανιάτικο ο Χάρι

Ωστόσο, κάποιος που παρακολουθεί το πριγκιπικό ζευγάρι από την αρχή της σχέσης του, δεν ξαφνιάζεται με την απόφαση του να αποκλείσουν τον Τύπο από την γέννηση του μωρού τους. Πέρυσι, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέτρεψαν μόνο σε έναν φωτογράφο να παραβρεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για τον γάμο τους, κάτι που θεωρήθηκε πολύ σκληρό από τους δημοσιογράφους. Αυτή η ψυχρότητα προς τους φωτογράφους θεωρείται ότι προέρχεται από τον πρίγκιπα Χάρι, που ήταν μόλις 12 ετών, όταν σκοτώθηκε η μητέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να ξεφύγει από τους παπαράτσι με τις μοτοσικλέτες τους.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Τον περασμένο Φεβρουάριο, πέντε από τις φίλες της Δούκισσας του Σάσσεξ, την υπερασπίστηκαν ενάντια στον «παγκόσμιο εκφοβισμό». «Η Μεγκαν Μαρκλ κάθεται σιωπηλά και υπομένει τα ψέματα και τις αναλήθειες», αναφέρει μία από τις κολλητές της στο εξώφυλλο του περιοδικού «People». «Ανησυχούμε για το τι μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό το κλίμα στην ίδια και το μωρό» προσθέτει. «Είναι λάθος να υποβάλουμε κάποιον σε ένα τέτοιο συναισθηματικό τραύμα, πόσο μάλλον όταν αυτό το άτομο είναι έγκυος».

Μετά, ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ την υπερασπίστηκε, λέγοντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων πως έχει «εκδιωχθεί, κακοποιηθεί και κυνηγηθεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο».

«Το έχουν… τάξει σην Όπρα»

Παράλληλα, ένας δημοσιογράφος της «Daily Mail» έγραψε ένα ειρωνικό άρθρο για την νέα συνεργασία του πρίγκιπα Χάρι με την Όπρα Γουίνφρεϊ για μια τηλεοπτική σειρά για την ψυχική υγεία. «Ενώ ένα νεογέννητο είναι ένα βαθιά προσωπικό και ιδιωτικό γεγονός, ένα βασιλικό μωρό είναι επίσης το τοτέμ εθνικού εορτασμού, ένας φάρος βρετανικής χαράς», έγραψε. «Τι νόημα έχει να έχουμε βασιλική οικογένεια εάν δεν μπορούμε να γιορτάσου με το βασιλικό μωρό τους με έναν απόλυτα παραδοσιακό τρόπο, με σαμπάνιες και πλεκτά παπουτσάκια; Δύο ή τρεις ημέρες μετά, δεν θα είναι το ίδιο», συμπλήρωσε. Μάλιστα, κάποιοι κάνουν λόγο πως ίσως η Όπρα έχει πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα της πρώτης εμφάνισης του μωρού.

Από την άλλη, οι Βρετανοί, οι οποίοι ως γνωστοί φίλοι του στοιχήματος, προσπαθούν να μαντέψουν το όνομα που θα επιλέξουν οι γονείς του. Αν οι αποδόσεις αποδειχθούν αληθινές τότε το παιδί θα είναι κορίτσι και θα πάρει το όνομα Νταϊάνα από τη μητέρα του πρίγκιπα Χάρι. Το δεύτερο όνομα που διαλέγουν οι περισσότεροι Βρετανοί για το νέο μωρό αν είναι κορίτσι είναι Γκρέις και ακολουθούν τα Άλις, Ισαμπέλα, Βικτόρια, Αλεξαντρίνα και Ελίζαμπεθ. Αν είναι αγόρι τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούν ότι το πιο πιθανό είναι να ονομαστεί Άρθουρ. Ακολουθούν τα ονόματα Τσαρλς, Τζέιμς, Έντουαρντ, Αλεξάντερ, Τζέικομπ και Φράνσις.

Αποκαλύψεις, όμως, έρχονται για το όνομα του μωρού και από τη βρετανική εφημερίδα «Express». Πιο συγκεκριμένα, στην επίσημη σελίδα royal.uk μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για κάθε μέλος της βρετανικής οικογένειάς, καθώς εκεί δημοσιεύονται φωτογραφίες και επίσημο υλικό από το Παλάτι. Αν για παράδειγμα κανείς πατήσει στο όνομα του «Πρίγκιπα Λούις» θα βρει τις φωτογραφίες του από τότε που έκλεισε το ένα έτος. Ωστόσο, αν πληκτρολογήσει κανείς στην αναζήτηση ένα τυχαίο όνομα, τότε τα αποτελέσματα βγάζουν την επισήμανση πως αυτή η ιστοσελίδα δεν βρέθηκε.

«Βροχή» τα στοιχήματα!

Η εφημερίδα, λοιπόν, δοκίμασε διάφορα ονόματα και διαπίστωσε πως σε μόνο τρία ονόματα, η διαδικασία αυτή δεν ακολουθείται. Έτσι, αντί να εμφανιστεί η ένδειξη «η ιστοσελίδα δεν βρέθηκε», ο χρήστης απλώς επιστρέφει στην αρχική σελίδα του site, πράγμα που σημαίνει πως τα ονόματα αυτά επεξεργάζονται από τους τεχνικούς του βασιλικού site. Τα ονόματα αυτά είναι Άρθουρ, Ιάκωβος και Αλέξανδρος. Είναι τέτοια η τρέλα για το μωρό, ώστε οι Βρετανοί να στοιχηματίζουν ακόμα και για το χρώμα των μαλλιών του με τους περισσότερους να προβλέπουν ότι θα είναι κόκκινου χρώματος.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε περιοδεία που κάνει στη Νέα Ζηλανδία, απέφευγε να απαντήσει για τα επικείμενα γεννητούρια σχολιάζοντας μόνο το εξής στο πότε θα γεννήσει η Δούκισσα του Σάσσεξ: «Δεν έχω κινητό πάνω μου, δεν έχω ιδέα. Εσείς θα το μάθετε πιο γρήγορα από εμένα τη δεδομένη στιγμή».

Χαμός στα σόσιαλ μίντια

Από την αρχή, που ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνη της Μέγκαν, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν ήδη να στοιχηματίσουν στο όνομα του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης του twitter έγραψε: «Η Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσσεξ και ο πρίγκιπας Χάρι περιμένουν μωρό! Αν είναι αγόρι, ποιο όνομα θα του δώσουν;».

Φυσικά, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι αν θα επιλέξουν ένα παραδοσιακό αγγλικό όνομα ή ένα αμερικανοποιημένο. «Θα δώσουν η Μέγκαν και ο Χάρι ένα παραδοσιακό, βρετανικό βασιλικό όνομα στο παιδί τους ή θα έχει ένα αμερικάνικο;», αναρωτιέται ένας χρήστης του Twitter.

«Τα παραδοσιακά βασιλικά ονόματα είναι πολύ περιορισμένα όσον αφορά στις επιλογές. Ωστόσο, όπως και σε άλλα πράγματα, η Μέγκαν μπορεί να σπάσει την παράδοση και να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Αναμφισβήτητα, το όνομα του μωρού θα αντικατοπτρίζει τις πεποιθήσεις του ζευγαριού και θα συνδυάζει κομψά αιώνες βασιλικής ιστορίας με τη σύγχρονη αμερικανική κληρονομιά της Μέγκαν. Θα περίμενε κανείς, να δούμε την Μέγκαν να αναφέρεται στις φεμινιστικές ηρωίδες της. Έτσι αντί για το Ρόουζ, μπορεί να ονομάσει την κόρη της Ρόζα. Ή θα μπορούσαν ακόμη και να επιλέξουν το Ντόρια, λόγω του αξιοπρεπή ρόλου της μητέρας της», τονίζει ένας ειδικός στα ονόματα μωρών της ιστοσελίδας ChannelMum.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σε αναμονή και η Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα αναμένει την είδηση της γέννησης του έβδομου κατά σειρά διαδόχου. Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως η Βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε το πριγκιπικό ζευγάρι στο νέο τους σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο Φρογκμόρ Κότατζ, στην περιοχή του Μπερκσάιρ και για το οποίο δαπάνησαν τρία εκατ. ευρώ για να το ανακαινίσουν.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να χαιρετήσει επισήμως τους Σάσεξ στο νέο τους σπίτι, για αυτό και ήταν ο πρώτος επισκέπτης. Πέρασαν αρκετή ώρα στον κήπο, ενώ μαζί της βρίσκονταν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκονταν όλοι μαζί τους», αναφέρει πηγή στη «Sun». Ωστόσο, αρκετοί κάνουν λόγο πως το κλίμα μεταξύ της Δούκισσας και της Βασίλισσας είναι τεταμένο, αφού η Μέγκαν Μαρκλ απέρριψε τους βασιλικούς γιατρούς και τη νταντά που προόριζε η Βασίλισσα για αυτήν.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο;

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μετά τη γέννηση του βρέφους, ένας αγγελιοφόρος μεταφέρει την πληροφορία για το φύλο και το βάρος του νεογέννητου, καθώς και την ώρα της γέννας. Αμέσως μετά την ανάγνωση του από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, όπως επιτάσσει η παράδοση, οι πληροφορίες θα αναρτηθούν σε ειδική προσθήκη στην είσοδο του Buckingham Palace, ώστε να ενημερωθεί το κοινό.

Εν το μεταξύ, όλος ο πλανήτης είναι κολλημένος πάνω στον κοινό λογαριασμό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Instagram, όπου αναμένεται να δούμε εκεί την πρώτη φωτογραφία του μωρού. Ο λογαριασμός που μετράει λίγες εβδομάδες ζωής, έχει ήδη 5,5 εκατομμύρια followers, ξεπερνώντας και τον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας, @theroyalfamily στα social media.

 

View this post on Instagram

 

May is Mental Health Awareness Month in the US and May 13-19 is Mental Health Awareness Week in the UK. To pay tribute to all of the incredible work people across the globe are doing in this space, we are hoping to shine a light on several Instagram accounts that promote mental well-being, mental fitness, body positivity, self-care, and the importance of human connection – to not just hear each other, but to listen. There are countless organisations doing amazing work for mental health – please consider the accounts we’ve highlighted as a small snapshot of this global support network. We are all in this together. We invite you to explore the extraordinary stories of strength, and the commitment to kindness as seen in the above accounts. Each month we will honour this same concept and change the accounts we solely follow based on a different theme or cause. Please go to our homepage and click “following” to see each of the select accounts and find out more about their work. Please note: Images shared are from some of the handles we are now following

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η αναμονή, ωστόσο, φτάνει πια στο τέλος της, αφού βρισκόμαστε αισίως μία ανάσα μακριά από την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των χαρμόσυνων της γέννας, του φύλου και του ονόματος του μωρού.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος ήταν ο πρώτος επισκέπτης στο νέο σπίτι της Μέγκαν Μαρκλ;

 

Σχετικά άρθρα