Λεοπόλδο Λόπες: Διπλωματικό «θρίλερ» Βενεζουέλας – Ισπανίας

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας, με δικαιολογία ότι παραβίασε τη δικαστική εντολή του 2017 για κατ’ οίκον περιορισμό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ότι η εκτέλεση του εντάλματος ανατέθηκε στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ήταν δίπλα στον Χουάν Γκουαϊδό

Την Τρίτη ο Λόπες φαίνεται να έφυγε από το σπίτι του στο Καράκας καθώς εμφανίστηκε δίπλα στον Χουάν Γκουαϊδό, τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας.

Ήταν σε κινητοποίηση εναντίον του Νικολάς Μαδούρο. Αργότερα την ίδια ημέρα κατέφυγε στην πρεσβεία της Ισπανίας.

Η απάντηση της Ισπανίας

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα παραδώσει «σε καμία περίπτωση» στις αρχές της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.

Μάλιστα, «δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση να τον αναγκάσει να φύγει από την οικία του πρεσβευτή», όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, η Μαδρίτη επεσήμανε ότι επιθυμεί να βρεθεί «μια λύση το συντομότερο δυνατό», υπενθυμίζοντας ότι- βάσει του διεθνούς δικαίου- οι διπλωματικές οικίες δεν μπορούν να παραβιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ώρα… μηδέν για τη Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί σε γενική απεργία

Χουάν Γκουαϊδό: Ο 35χρονος που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας – Η ταπεινή του καταγωγή, η περίοδος που έμεινε άστεγος και το κάλεσμα προς τον Τσίπρα

Σχετικά άρθρα