Παραιτήθηκε η Έλενα Κουντουρά: Πότε ορίζεται νέος υπουργός Τουρισμού

Την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Τουρισμού υπέβαλε σήμερα Παρασκευή (3/5) στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Έλενα Κουντουρά.

Στόχος τη να αφοσιωθεί, όπως αναφέρει η ίδια, «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής». Στην επιστολή ευχαριστεί θερμά τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου.

Έκανε ένα μικρό απολογισμό του έργου της

«Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση. Ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη».

Στη συνέχεια της επιστολής της η κυρία Κουντουρά κάνει ένα μικρό απολογισμό του έργου της στο Υπουργείο Τουρισμού. «Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός. Πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης».

Και συνέχισε: «Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου. Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία».

Πότε ορίζεται νέος υπουργός Τουρισμού

Αποδεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση της κας Κουντουρά, λόγω της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ευχαρίστησε για το πετυχημένο έργο της και τη συμβολή της στην εδραίωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Μετά την επιστροφή του από την Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της στο Υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Έλενα Κουντουρά υποψήφια για καλύτερη υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως

Στη Μόσχα η Ε. Κουντουρά – Σημαντικές συμφωνίες για την ενίσχυση του τουρισμού

Σχετικά άρθρα