Χοιρινό με πολύχρωμες πιπεριές και γλυκόξινη σάλτσα

Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που συνδυάζει αρμονικά το χοιρινό με τα λαχανικά και κυρίως τις πολύχρωμες πιπεριές αλλά και τη γλυκόξινη σάλτσα!

Συστατικά

Για το κρέας

  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο
  • 2 αυγά μεσαία
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 μανιτάρια champignon
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. σόγια σως
  • 100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • φρέσκος μαϊντανός

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

 

Σχετικά άρθρα