Πρόταση μομφής ΝΔ για Πολάκη: Η κίνηση της κυβέρνησης

Την Τετάρτη (8/5) αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης μομφής η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής (10/5) με ονομαστική ψηφοφορία.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό αποφασίστηκε, κατ’ αρχήν, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα (6/5), με δεδομένη τη δήλωση του πρωθυπουργού πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί πρόταση εμπιστοσύνης.

Η κίνηση της κυβέρνησης αν κατατεθεί πρόταση μομφής

Αιτία στάθηκε η δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.

Εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέσει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη (8/5) με ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας για πρόταση μορφής: Την «μετατρέπει» σε ψήφο εμπιστοσύνης!

Αλ. Τσίπρας για «Ερρίκος Ντυνάν»: Επιστρέφει στο Δημόσιο 

Πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη

Σχετικά άρθρα