Γιορτή της Μητέρας 2019: Τι δώρα να φτιάξετε με τα παιδιά σας;

Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και αποτελεί και μια αφορμή για να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας και να κάνετε δημιουργικές κατασκευές! Οπότε μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους το… δώρο σας και να σας το προσφέρετε!

Γλαστράκι κακτάκι με το χεράκι του

Μπορείτε να φτιάξετε άπειρες κατασκευές χρησιμοποιώντας ως βάση το χεράκι του παιδιού σας! Μια από αυτές λοιπόν είναι η παρακάτω. Σχεδιάστε το χεράκι του σε πράσινο χαρτόνι (ή σε άσπρο που θα βαφτεί πράσινο) και στη συνέχεια, μπορείτε να κολλήσετε πάνω λουλουδάκια ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί το μικρό σας. Βάλτε το να σχεδιάσει μια γλαστρούλα αν είναι αρκετά μεγάλο, ειδάλλως σχεδιάστε τη εσείς και αφήστε το να τη χρωματίσει και να τη στολίσει.

Ζωγραφιά μέσα σε σπιτάκι!

Βάλτε το να ζωγραφίσει την οικογένειά σας και στη συνέχεια φτιάξτε ένα σπιτάκι με χρωματιστά γλωσσοπίεστρα και κολλήστε μέσα τη ζωγραφιά του! Μπορείτε να στολίσετε το σπιτάκι σας με ό,τι υλικά χειροτεχνίας φανταστείτε!

Ανθοδέσμη με το ποδαράκι και το χεράκι του

Μια… διασκεδαστική δραστηριότητα που θέλει υπομονή και από τη μεριά σας και από τη μεριά των παιδιών σας! Αν τα καταφέρετε να τα πείσετε, θα έχει πολύ γέλιο η διαδικασία! Για να πετύχετε το project πάρτε ένα μεγάλο χαρτόνι, αυτά που υπάρχουν σε ρολό (βολεύει να το έχετε γενικώς με τα μικρά παιδιά σας) και στερεώστε το στο πάτωμα με χαρτοταινία. Στη συνέχεια, σχεδιάστε χεράκια και ποδαράκια στο χαρτόνι και αφού τα κόψετε, βάλτε το να τα ζωγραφίσει και να τα στολίσει! Για να γίνουν λουλουδάκια τα χεράκια, συρράψτε τους ένα καλαμάκι!

Στη συνέχεια συρράψτε τα λουλουδάκια στο βάζο που είναι το ποδαράκι!

Αν θέλετε μια πιο 3D κατάσταση, χωρίς βάζο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χεράκια ως λουλούδια και καλαμάκια ή καθαριστές πίπας για κοτσάνια! Μπορείτε να τα δέσετε με μια κορδέλα και να φτιάξετε την ανθοδέσμη σας!

Λουλουδάκια από χρωματιστά κουταλάκια!

Μια άλλη ευφάνταστη ιδέα είναι να βάλετε τα μικρά σας να σας φτιάξουν λουλουδάκια από χρωματιστά κουτάλια. Κολλήστε χαρτόνια πάνω στα κουταλάκια για να κάνετε τα πέταλα. Τοποθετήστε τα σε ένα χρωματιστό ποτήρι που θα είναι το βάζο.

Λουλούδια με χαρτόνι, καπάκια και καλαμάκια!

Ένας ακόμη πρωτότυπος τρόπος για να φτιάξετε λουλούδια με τα παιδιά σας: με καλαμάκια, καπάκια και χαρτόνι!


Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιορτή της Μητέρας: 5 πρωτότυπες προτάσεις για να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας!

Γιορτή της Μητέρας 2018: 4 εύκολα diy δώρα της τελευταίας στιγμής για τη μαμά σου!

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε τη Γιορτή της Μητέρας!

 

Σχετικά άρθρα