Σρι Λάνκα: Σπαραχτικό «αντίο» στα τρία αγγελούδια του Άντερς Χολς Πόβλσεν

Όλοι οι φερόμενοι συνωμότες και όσοι συνδέονται άμεσα με τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα έχουν είτε συλληφθεί είτε σκοτωθεί.

Αυτό δήλωσε ο εκτελών γενικού επιθεωρητή της αστυνομίας Τσαντάνα Γουικραμαράτνε. Φαίνεται πως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επίσης κατασχέσει υλικά για κατασκευή βομβών.

Σχεδίαζαν νέες επιθέσεις

Εικάζεται πως θα χρησιμοποιούνταν σε μελλοντικές επιθέσεις από μαχητές που συμμετείχαν στις συντονισμένες επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα που προκάλεσαν περισσότερους από 250 θανάτους.

Πάντως, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές διαπράχθηκαν από μια τοπική ισλαμιστική οργάνωση, την National Τhowheeth Jammath (NTJ). Την ίδρυσε ο ακραίος ιερωμένος Ζάχραν Χάσιμ.

Σπαραχτικό «αντίο» στα τρία αγγελούδια

Στη Δανία έγινε η κηδεία των τριών μικρών παιδιών του μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Asos, Άντερς Χολς Πόβλσεν, που πέθαναν από τις επιθέσεις των τρομοκρατών.

Τα φέρετρα του πενάχρονου Άλφρεντ, της 15χρονης Αλμα και της 12χρονης Άγκνες βρίσκονταν μπροστά από τα μέλη της οικογένειας. Θυμίζουμε πως η οικογένεια είχε ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα για τις διακοπές του Πάσχα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άντερς Χολς Πόβλσεν: Ο Δανός κροίσος με τα πολλά στρέμματα γης που «έσβησε» τον πρόεδρο της Lego αλλά βίωσε την απόλυτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα: Ανατροπή με τους νεκρούς – Δεν είναι 359

Νέο βίντεο-σοκ από την επίθεση στη Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη μετά τις αιματηρές επιθέσεις

Σχετικά άρθρα