3… θαύματα που κάνει η κινόα για την επιδερμίδα μας!

Η κινόα (quinoa) τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο διατροφικός πρωταγωνιστής των χορτοφάγων, των vegan και των ατόμων με δυσανεξία στη γλουτένη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κινόα μας προσφέρει τα απαραίτητα για τον οργανισμό λιπαρά οξέα, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, ίνες και πρωτεΐνες.

Εκτός, όμως, από μια θρεπτικότατη τροφή, υπάρχει και με τη μορφή κρεμών, εκχυλισμάτων, ελαίου, ή ως μάσκα, βοηθώντας στην προστασία του δέρματος, την επιδιόρθωσή του και τη μείωση των ρυτίδων που κάνουν την εμφάνισή τους με την πάροδο του χρόνου.

 

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα 3 βασικά οφέλη που έχει η κινόα για την επιδερμίδα μας:

Ανάπλαση ιστών

Η κινόα περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, τα οποία εξουδετερώνουν την οξειδωτική δράση των μορίων που καταστρέφουν το κολλαγόνο, όπως η έκθεση του δέρματος στο ηλιακό φως και η ρύπανση. Αυτή η βιταμίνη βοηθά, επίσης, στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος καθώς διεγείρει τη νέα σύνθεση κολλαγόνου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πλούσια σε λυσίνη, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών, η κινόα καταπραΰνει και «επισκευάζει» το δέρμα και τους ιστούς του μειώνοντας τη φλεγμονή. Είναι, επομένως, ένας εξαιρετικός σύμμαχος κατά της ακμής και του ευαίσθητου δέρματος.

Μειώνει τα σημάδια του χρόνου

Πηγή σιδήρου και βιταμινών Α και Β2, η κινόα βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και έτσι μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Τα άτομα των οποίων το δέρμα είναι καλυμμένο με κηλίδες μπορεί, επίσης, να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση της κινόα, η οποία βοηθά στη μείωση των δερματολογικών προβλημάτων  χάρη στις βιταμίνες που περιέχει.

Απομακρύνει το «νεκρό» δέρμα

Οι κόκκοι της κινόα είναι λείοι και αρκετά μαλακοί για να διατηρούν το δέρμα σε καλή κατάσταση. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για απολέπιση στο πρόσωπο.

Μόλις μαγειρευτεί, ανακατέψτε τη κινόα με λίγο λάδι ή απλά με νερό και τρίψτε απαλά το πρόσωπο. Ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί και εφαρμόστε τη συνήθη κρέμα σας για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κονφετί κινόα

Τρόποι μαγειρικής των σπόρων chia, της κινόα και του λάχανου Kale

Σχετικά άρθρα