Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Μπορείς να τον φέρεις πίσω σε εσένα;

Είμαι σε μια σχέση 8 χρόνια. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ο χωρισμός για 3 μήνες και δεν μου είχε δώσει σαφές λόγο παρά μόνο έλεγε ότι δεν του έβγαινε άλλο.

Μετά από τρεις μήνες τα βρήκαμε ξανά γιατί γύρισε μετανιωμένος. Λέει ότι δεν μπορεί χωρίς εμένα και ότι με αγαπάει πραγματικά. Κυλούσαν όλα ομαλά και ξαφνικά πάλι μετά από 7 μήνες που ήμαστε μαζί, άρχισε να λέει ότι δεν μου αξίζει.

Θέλει, λέει, να κάνει πράγματα για εκείνον αλλά ότι δεν φταίω εγώ και δεν είναι η σχέση το πρόβλημα. Με τα λεγόμενά του κατάλαβα ότι έβγαλε φόβο, αμφιβολίες και ανασφάλειες.

Τι να κάνω; Δεν θέλω να τον αφήσω γιατί πιστεύω πολύ σε αυτόν και είμαι σίγουρη για εκείνον. Δεν θεωρώ ότι η λύση είναι να χωρίσουμε και δεν ξέρω γιατί το βλέπει έτσι…

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όσο σκληρό και αν ακούγεται, καμιά φορά το ευτυχισμένο τέλος για μια σχέση είναι ο χωρισμός. Από την ιστορία της σχέσης αλλά και του χωρισμού σας, καταλαβαίνω πως ο σύντροφοός σας κάποια στιγμή θέλησε να κλείσει τη σχέση.

Τα 3 συνηθισμένα λάθη που καταστρέφουν μια σχέση

Θέλει να τελειώσει τη σχέση

Αμφέβαλλε για την απόφαση του αυτή, γύρισε για ένα σημαντικό διάστημα και τελικά ξαναγύρισε στην επιθυμία του να τελειώσει τη σχέση. Χωρίς να ξέρω περισσότερα, αυτές οι κινήσεις μοιάζουν να δείχνουν πως για εκείνον η σχέση έκανε τον κύκλο της.

Όσο επίπονο και αν είναι τώρα, δεν είναι απαραιτήτως κακό για τη ζωή σας. Στην ουσία, σας απεγκλωβίζει από σχέση που (κατά τα φαινόμενα) έχει κλείσει. Σας ανοίγει τον δρόμο για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σας – όποτε και αν αποφασίσετε να προχωρήσετε.

Σας ενώνουν πολλά

Οχτώ χρόνια είναι πάρα πολλά, και αυτά που σας ενώνουν είναι σίγουρα πολλά. Όσο και αν πονάτε τώρα, θα πρέπει να σεβαστείτε και την πλευρά του συντρόφου σας που θέλει να τελειώσει τη σχέση αυτή.

Από όσα περιγράφετε, φαίνεται να σας αγαπάει πραγματικά. Όμως ίσως όχι πια ερωτικά/συντροφικά. Κρατήστε αυτή την αγάπη στη ζωή σας, κάνοντας κάτι δύσκολο για εσάς. Ακούστε τον και σεβαστείτε τη θέληση του.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός ή… διάλειμμα; Αυτή είναι η διαφορά τους

Χωρισμός από τον παιδικό έρωτα: «Θέλει να ζήσει τη ζωή του»

Διαζύγιο: «Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με χωρισμένους γονείς»

Σχετικά άρθρα