Με απάτησε με την καλύτερη μου φίλη: Το ερωτικό τρίγωνο που ΔΕΝ πρέπει να μπλέξεις!

Είμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά. Ο άντρας μου με απάτησε με την καλύτερη μου φίλη που είναι και αυτή παντρεμένη με 1 παιδί.

Μένουμε ακριβώς δίπλα. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Έλενα Τσαμκόσογλου, Μ. Α

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι αναμενόμενο να νιώθετε ότι χάσατε την εμπιστοσύνη σας μετά από αυτή την εμπειρία προδοσίας από δύο αγαπημένα και κοντινά σας άτομα και φαντάζομαι ότι πιθανόν να ήταν ένα μεγάλο σοκ για εσάς. Έχετε συζητήσει μαζί του εάν το θεώρησε μεμονωμένο περιστατικό και θέλει να συνεχίσει μαζί σας ή όχι; Έδειξε μεταμέλεια ή όχι; Θα μπορούσατε να το συγχωρέσετε ή όχι;

Είναι βασικό να αναρωτηθείτε εσείς πώς θα νιώθατε καλυτέρα να συνεχίσετε και αυτό μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση. Πάρτε το χρόνο σας και δείτε βήμα βήμα τις επόμενες κινήσεις σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο και καλείστε να σκεφτείτε το θέμα από όλες τις πλευρές.

Τα ερωτικά τρίγωνα… σπάνε ξανά σε δύο

Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή τα ερωτικά τρίγωνα καταλήγουν πάλι σε μια δυαδική σχέση και ο ένας μένει απέξω. Όλα τα μέρη θα κληθούν σε στοχασμό, θα έρθουν αντιμέτωποι με συναισθηματικούς κλυδωνισμούς .

Μέσα από την αναζήτηση της ερμηνείας αυτής της κατάστασης και τη διερεύνηση των πραγματικών δικών σας επιθυμιών και αναγκών, με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου θα μπορέσετε να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της ταυτότητάς σας  και της πορείας της σχέσης σας.

veres

Δημιουργήθηκε κενό και το τρίτο πρόσωπο χώρεσε

Δεν γνωρίζω το ιστορικό του γάμου σας αλλά είναι πιθανό να δημιουργήθηκε ένα κενό στο οποίο χώρεσε το τρίτο πρόσωπο. Η απιστία μπορεί να φέρει ανασφάλεια στο ζευγάρι και να κλονίσει την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλον. Με τη βοήθεια ψυχολογικής υποστήριξης θα  μπορέσετε να διερευνήσετε εάν και με ποιον τρόπο θα ήσασταν ευχαριστημένη στο μέλλον με το σύζυγό σας  γνωρίζοντας ότι συνέβη αυτή η απιστία.

Επίσης θα ήταν σκόπιμο να αποφύγετε την εμπλοκή των παιδιών σε αυτό το θέμα και μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να δείτε πως μπορείτε να τα προστατέψετε μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει. Επιπλέον μπορεί να είναι διπλά επώδυνη η αίσθηση ότι ενεπλάκη σε αυτό η  καλύτερή σας φίλη. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι που  επίσης μπορεί να  φανεί ωφέλιμη η συμβουλευτική διαδικασία.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Θα χρειαστεί να αναλογιστείτε τι στάση προτιμάτε να κρατήσετε απέναντί της και να βρείτε τον τρόπο που εσείς θα νιώθετε καλύτερα να χειριστείτε την κατάσταση. Εσείς θα πρέπει να αποφύγετε την παγίδα να συνδέσετε την απιστία του συζύγου και της φίλης με τη δική σας αξία.

Θα είναι ωφέλιμο για εσάς να αναζητήσετε τρόπους υποστήριξης του εαυτού σας, μέσα από άλλες ανθρώπινες σχέσεις που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε εμπιστοσύνη ξανά. Φροντίστε τον εαυτό σας αυτές τις δύσκολες ώρες και να θυμάστε ότι μέσα από τις δυσκολίες ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας που μπορεί να μην ξέραμε ότι είχαμε.

Έλενα Τσαμκόσογλου, Μ. Α
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
6972137475
[email protected]
www.psychologos-tsamkosoglou.gr
Facebook: ElenaTsamkosoglou Psychologos
Linkedin: Elena Tsamkosoglou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απιστία και οικογένεια: Τι ωθεί μια γυναίκα στην αγκαλιά ενός άλλου;

Απιστία: Αξίζει ο απατημένος σύντροφος να δείξει συμπόνοια;

Απιστία: Τα 5 βήματα για να ξεπεράσετε το τραύμα και να συνεχίσετε

Σχετικά άρθρα