Χωρισμός: Ποιος θα… πέσει πρώτος στα «πατώματα» για τον άλλο;

Ένα μήνα τώρα, δεν ασχολήθηκα μαζί το αγόρι μου που χωρίσαμε και δεν μιλήσαμε ξανά εκτός από τυχαίες συναντήσεις μας. Αλλά ούτε εκεί υπήρχε επικοινωνία. Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να τον αφήσω ώστε να ηρεμήσει και να σκεφτεί.

Αλλά αποφάσισα να κάνω κάποιες κινήσεις μέσω Instagram. Δηλαδή του έκανα like ώστε να του δείξω ότι είμαι εδώ και δεν τελείωσε αν και αυτός είχε χαθεί όλο αυτό το διάστημα. Και ξαφνικά ξεκίνησε να ανεβάζει και να προκαλεί.

Έχει επικοινωνία με τον θείο μου

Ένα βράδυ τον πέτυχα έξω. Δεν μιλήσαμε αλλά έτυχε να τον βρει και ο θείος μου και του είπε ότι αν θέλει να κάνει κάτι με την κοπέλα να το κάνει με σοβαρότητα και να αφήσει τις βλακείες. Άρχισε κι έλεγε στον θείο μου ότι δεν ασχολείται ξανά γιατί του λέω ψέματα.

Ο χωρισμός μας έγινε πάνω σε μια παρεξήγηση και ούτε κάθισε να ακούσει τι έχω να του πω. Και ξαφνικά άρχισε να ρωτάει τον θείο μου για μια φίλη του ώστε να κάνει κάτι μαζί της και εντελώς ξαφνικά έγινε φίλος με τον θείο μου. Δίνοντάς του χρόνο και μετά που έκανα την εμφάνισή μου ξαφνικά, ήθελα να του στείλω μήνυμα.

Είναι ένας παθητικός ζηλιάρης;

Ήθελα να βρεθούμε για να του εξηγήσω γιατί πίστευα ότι θα υπήρχε νόημα και φαινόταν κι αυτός να ήθελε αλλά μετά από όλα αυτά με έκανε να μην ξέρω κι εγώ η ίδια τι θέλω τέλος πάντων. Είναι ένας παθητικός ζηλιάρης και δεν μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις για αυτό κι όλα αυτά; Ή πρέπει να το πάρω κι εγώ απόφαση και να προχωρήσω όπως κι αυτός;

Μάλισα, σε κάποιες συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον πατέρα του παιδιού και τον αδερφό του με τον θείο μου γιατί τυχαίνει να γνωρίζονται, όλοι έδειξαν να είναι με το μέρος μου. Κανένας δεν υποστήριξε αυτόν παρόλο που τη δική μου εκδοχή δεν την έχουν ακούσει.

Ο πατέρας του μου έκανε πολλές ερωτήσεις

Επίσης είχαμε βρεθεί πάλι τυχαία με τον πατέρα του παιδιού και με είχε περάσει από ιερά εξέταση με τι ασχολούμαι κλπ. Δηλαδή πράγματα που γνώριζε και ίσως να μην τον ένοιαζε γιατί κι άλλες φορές παλιότερα είχαμε βρεθεί έξω αλλά δεν είχε δείξει ποτέ τέτοιο ενδιαφέρον!

Στο ερώτημα σας απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητή Αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι εσύ θέλεις μέσα από τη σχέση σου με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Από τη μια μεριά θέλεις να κρατήσεις απόσταση αλλά από την άλλη δηλώνεις «παρών» στη ζωή του με αρκετούς τρόπους.

Επίσης, θεωρώ πως όπως λες του δίνεις χρόνο να ηρεμήσει προκειμένου να διατηρήσεις την πιθανότητα να επιστρέψει στη σχέση σας. Εκείνος από την άλλη δείχνει, όπως λες, μετανιωμένος αλλά όταν τον ρωτούν δηλώνει πως ενδιαφέρεται για κάποια άλλη και όχι για εσένα.

Απόλαυσε το όσο διαρκεί

Με βάση λοιπόν, τα παραπάνω αισθάνομαι ότι ζείτε, ο καθένας με τον ειδικό δικό του τρόπο το ερωτικό παιχνίδισμα και τον ανταγωνισμό του ποιος θα «πέσει» πρώτος στα «πατώματα» για τον άλλο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και το καταλαβαίνεις, τότε απλά απόλαυσε το όσο διαρκεί.

Αν όμως δεν το προτιμάς και σιγά σιγά σε ενοχλεί προτείνω να αναλάβεις την ευθύνη για τις επιθυμίες σου και να εκφράσεις το πώς αισθάνεσαι. Στην περίπτωση που ανταποκριθεί θα ξέρεις κι εσύ κι εκείνος τι ακριβώς θέλεις και πως δεν το πολυδιαπραγματεύεσαι.

Στην περίπτωση τώρα που δεν θέλει να ανταποκριθεί θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι εσύ εξέθεσες τα θέλω σου και το συγκεκριμένο άτομο δεν επιθυμεί να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κανένα άλλο άτομο δεν θα θελήσει να συμπορευτεί μαζί σου και να μοιραστείτε έναν ερωτικό δεσμό με ότι αυτό συνεπάγεται στο μέλλον.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρίσαμε γιατί ζηλεύει – Μήπως του βάζει λόγια ο κολλητός του;

Ξεσπάω τόσο άγρια – Πώς να διαχειριστώ τον θυμό και τις βίαιες εκρήξεις μου;

Αλκοολικός σύζυγος: Πώς μπορεί να βοηθήσει η θεραπεία ζεύγους;

Ο σύζυγος είναι προσβλητικός και ζηλιάρης – Έχω χάσει την υπομονή μου

Σχετικά άρθρα